Fasaden til Nationaltheatret med pridebanner og innpakkede statuer foran hovedinngangen.

Utredning fra Statsbygg om det videre arbeidet med rehabiliteringen av Nationaltheatret

Pressemelding 28.06.2024

– Nationaltheatret har fra starten av vært med på å forme det norske teaterlandskapet og har vært en ledende kunstinstitusjon som har knyttet til seg landets fremste kunstnere og internasjonale stjerner. Mitt mål er at Nationaltheatret beholder denne posisjonen også i fremtiden, sier kultur- og likestillingsminister Lubna Jaffery.

Arkona havvindpark i Tyskland

Høyring av støtteordning for flytande havvind

Pressemelding 28.06.2024

Energidepartementet har i dag sendt på høyring eit forslag til støtteordning for flytande havvind i områda Vestavind B og Vestavind F, inkludert Utsira Nord. Høyringa er eit krav etter statsstøtteretningslinjene og er dermed ein føresetnad for å få notifisert statsstøtte til havvind i desse områda.

Rypejakt.

Høyring av ny viltressurslov

Nyheit 26.06.2024

Regjeringa har i dag sendt framlegg til ei ny lov på høyring, lov om utøving av jakt, fangst og felling av vilt mv. (viltressursloven). Lova vil erstatte dagens viltlov frå 1981, og byggjer i stor grad på ei vidareføring og klargjering av gjeldande rett knytt til utøving av jakt, fangst og felling.

Utvalgsleder Camilla Selman overleverer NOUen til statsråd Karianne Tung

La fram forslag til ny datadelingslov

Pressemelding 26.06.2024

Forslag til ny lov om datadeling skal gjøre det enklere for næringslivet, forskere, presse og andre å finne og ta i bruk offentlige data til å lage nye produkter, tjenester og løsninger.

Kart over utlysningsareal for havbunnsmineraler

Høring av første konsesjonsrunde for havbunnsmineraler

Pressemelding 26.06.2024

Energidepartementet har sendt forslag til utlysning av første konsesjonsrunde for havbunnsmineraler på offentlig høring. Dette er områder der selskapene vil kunne søke om utvinningstillatelser, slik at arbeidet med å undersøke og innhente kunnskap om hvorvidt det er grunnlag for bærekraftig mineralutvinning på norsk sokkel kan starte.

Andreas Bjelland Eriksen i grønn genser. Står i en mørk skog.

Ny lov om bærekraftige produkter

Nyhet 25.06.2024

Den nye loven skal bidra til at produkter kan vare lengre, kunne repareres lettere og skape mindre avfall. – Det er bra for miljøet og norske forbrukere, sier klima- og miljøminister Andreas Bjelland Eriksen.

Nyheter og pressemeldinger

Regjeringen Støre