Historisk arkiv

Fiskeri- og kystminister Lisbeth Berg-Hansen møtte EUs fiskerikommissær Maria Damanaki

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Fiskeri- og kystdepartementet

EUs fiskerikommissær Maria Damanaki og fiskeri- og kystminister Berg-Hansen hadde i dag politiske samtaler i Bergen. Under møtet ble saker som reformen av EUs felles fiskeripolitikk, handel med sjømat og forvaltning av våre felles fiskerbestander drøftet. I samtalene ble kyststatsforhandlingene om makrell spesielt drøftet. Forhandlingene begynner i London i morgen.

EUs fiskerikommissær Maria Damanaki og fiskeri- og kystminister Berg-Hansen hadde i dag politiske samtaler i Bergen.  Under møtet ble saker som reformen av EUs felles fiskeripolitikk, handel med sjømat og forvaltning av våre felles fiskerbestander drøftet. I samtalene ble kyststatsforhandlingene om makrell spesielt drøftet. Forhandlingene begynner i London i morgen.

EUs fiskerikommissær Maria Damanaki er på besøk til Norge for å drøfte viktige felles utfordringer for Norge og EU på fiskeriområdet og for å bli bedre kjent med sjømatnæringen og -forvaltningen i Norge. I går fikk Damanaki og Berg-Hansen orientering fra Fiskeridirektoratet og Havforskningsinstituttet. Etter dagens politiske samtaler går turen til Austevoll kommune, hvor de også skal møte aktører i fiskeri- og havbruksnæringen.

-Det var svært nyttig å ha en direkte dialog om viktige fiskeri- og havbrukspolitiske saker. Kommissæren og jeg er begge opptatt av at vi i fellesskap skal arbeide for produksjon av trygg sjømat av god kvalitet innenfor bærekraftige rammer både hva gjelder høsting av våre felles ressurser og havbruksvirksomhet.

-Samarbeid fordrer også en god dialog om utfordrende saker, vi har derfor begge understreket at vi ønsker å finne en ny langsiktig løsning på makrellspørsmålet, sa fiskeri- og kystminister Lisbeth Berg-Hansen etter de politiske samtalene.

- For å nå målet om bærekraftig produksjon av sjømat er det avgjørende at overkapasiteten i fiskeflåten reduseres, og her har Norge lang erfaring med ulike virkemidler, sa Berg-Hansen. Reformforslagene som Damanaki presenterte i sommer signaliserer en ny retning for EU og den felles fiskeripolitikken. Jeg støtter fullt ut fiskerikommissærens innsats for å sikre en bærekraftig fiskeriforvaltning. Jeg er spesielt fornøyd med forslaget om å innføre et forbud mot utkast av fisk, sier, fiskeri- og kystminister Lisbeth Berg-Hansen.

EU er nærmarkedet for norsk sjømat, og 60 % av den totale sjømateksporten fra Norge går til EU. Samtidig er Norge den største leverandøren med en markedsandel på 20 % av total tilførsel til EU-markedet.

Kontakt:
Pressevakt 22 24 66 99