Historisk arkiv

Regjeringen viderefører satsingen på møbelindustrien

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Nærings- og handelsdepartementet

Regjeringen gir Innovasjon Norge i oppdrag å videreføre satsingen på nyskaping og innovasjon i møbelindustrien.

– Møbelindustrien har blitt hardt rammet under finansuroen. Derfor er det viktig å videreføre gode initiativ som bidrar til omstilling slik at næringen kan komme styrket ut av krisen, sier nærings- og handelsminister Sylvia Brustad.

Programmet Innovasjon Møbel har bidratt til økt konkurransekraft i møbelbransjen gjennom flere år. Flere bedrifter har iverksatt nye arbeidsmåter i bedriftene og satset på innovasjon med vekt på design og eksport. Flere av bedriftene har også styrket sin posisjon internasjonalt.

– De gode resultatene er grunnen til at vi har valgt å videreføre denne satsingen, sier Brustad.

Brustad presenterte nyheten hos møbelfabrikken Formfin på Sunnmøre
Foto: Brustad presenterte nyheten hos møbelfabrikken Formfin på Sunnmøre

Denne høsten utløper den opprinnelige programperioden for Innovasjon Møbel. Regjeringen gir nå Innovasjon Norge i oppdrag å videreføre satsingen på nyskaping og innovasjon i møbelbransjen.

Innovasjon Møbel er et lokalt program i Møre og Romsdal, men har samtidig møbelbedrifter i hele landet som målgruppe. Programmet eies av bransjen, ved Norsk Industri Møbel, mens aktivitetene finansieres av flere aktører, blant annet Innovasjon Norge.

– Møbelindustrien har vist et sterkt engasjement og vilje til samarbeid for å styrke innovasjon og internasjonalisering i næringen. Dette ønsker regjeringen å støtte opp om, sier Brustad.