Flere saker om temaet

  • Slik blir EØS-regelverk til

    04.01.2024 Artikkel Utenriksdepartementet

    Politikk- og regelverksutformingen i EU tar ofte flere år, fra de første diskusjonene starter til det endelige vedtaket er fattet. Først når EU har gjort sitt vedtak, kan EØS-komiteen fatte beslutning om å innlemme en ny EU-rettsakt i EØS-avtalen.

  • Svar på spørsmål om EØS-midlane til Polen

    29.12.2023 Svar til Stortinget Utenriksdepartementet

    Utanriksminister Espen Barth Eide sitt svar på eit spørsmål frå Aleksander Stokkebø (H) om korleis regjeringa vil sikre at EØS-midlane til Polen òg blir brukte på samarbeidstiltak med det norske Arbeidstilsynet.

  • EØS-samarbeidet

    20.12.2023 Artikkel Utenriksdepartementet

    EØS-avtalen utgjer hovudfundamentet i Noregs samarbeid med EU. Den knyter Noreg til EUs indre marknad gjennom eit felles regelverk for fritt varebyte og fri rørsle av personar, tenester og kapital, og dessutan felles konkurransereglar. EØS-avtalen

  • Avtaler, evalueringer og rapporter

    03.10.2023 Artikkel Utenriksdepartementet

    På denne siden finner du sentrale dokumenter og avtaler som ligger til grunn for EØS-midlene. Her finnes også årsrapporter og evalueringer av resultatene som er oppnådd.

  • Mottok rapport om EØS-midlene

    16.02.2023 Nyhet Utenriksdepartementet

    Utenriksdepartementet tok i dag imot en rapport om effekten av EØS-midlene. Rapporten er laget av forskningsstiftelsen Fafo på oppdrag fra departementet.

  • Handlingsplan mot sosial dumping og arbeidslivskriminalitet

    01.10.2022 Plan/strategi Arbeids- og inkluderingsdepartementet, Finansdepartementet, Justis- og beredskapsdepartementet, Landbruks- og matdepartementet, Nærings- og fiskeridepartementet, Utenriksdepartementet

    Regjeringens handlingsplan mot sosial dumping og arbeidslivskriminalitet ble lagt fram 1. oktober 2022.

  • Norske nyhetsbrev fra Brussel

    30.08.2022 Artikkel Utenriksdepartementet

    Mange av de norske aktørene i Brussel sender jevnlig ut nyhetsbrev til sine abonnenter. Vi gir deg oversikten over de norske nyhetsbrevene fra Brussel.

  • Nyhetsbrev om Norges samarbeid med EU

    30.08.2022 Artikkel Utenriksdepartementet

    Nyhetsbrevet om Norges samarbeid med EU inneholder nyheter, fakta- og bakgrunnsinformasjon, intervjuer og rapporter fra departementene og Norges delegasjon til EU i Brussel.

  • Faktaark: EØS-midlene

    16.08.2022 Artikkel Utenriksdepartementet

    Nedenfor kan du laste ned faktaark om EØS-midlene. Flakene er fordelt på finansieringsperioder, sektorer og mottakerland. En del flak er på engelsk. Klikk på lenkene for å åpne flakene i pdf-format.

  • Sterkt møte med ukrainske flyktninger

    09.03.2022 Nyhet Utenriksdepartementet

    Utenriksminister Anniken Huitfeldt er på reise i Polen. I dag møtte hun flyktninger fra Ukraina. - Dette er mennesker som over natten er kastet inn i et krigsmareritt. Det er rystende å høre fortellingene direkte fra krigens ofre, sier

  • Programområder 2014-2021

    17.12.2021 Artikkel Utenriksdepartementet

    EØS-midlene fordeles på områder som er avgjørende for utviklingen i mottakerlandene, og hvor det er potensiale for og interesse for samarbeid med Norge. I støtteperioden 2014-2021 rettes innsatsen mot fem hovedsektorer som både supplerer og utfyller

  • Forvaltning og kontroll av EØS-midlene

    17.12.2021 Artikkel Utenriksdepartementet

    For å sikre EØS-midlene mot misbruk er det innført en rekke kontrollsystemer som skal forhindre korrupsjon og sørge for at vi oppnår avtalte resultater.

  • Norges økonomiske bidrag

    09.12.2021 Artikkel Utenriksdepartementet

    Sammen med de øvrige to EØS/Efta-landene, Island og Liechtenstein, betaler Norge for å delta i EUs program- og byråsamarbeid. I tillegg bidrar Norge og de to andre EØS/Efta-landene til sosial og økonomisk utjevning i Europa.

  • Ofte stilte spørsmål

    06.12.2021 Artikkel Utenriksdepartementet

    Her finner du spørsmål - og svar på noe av det du måtte lure på - om Norges forhold til EØS, EU og Schengen.

  • Hva EØS-avtalen omfatter

    06.12.2021 Artikkel Utenriksdepartementet

    EØS-avtalen gir norsk næringsliv og nordmenn  de samme rettigheter og plikter som næringsliv og borgere i andre EØS-land når det blant annet gjelder handel med varer, investeringer, bank- og forsikring, kjøp og salg av tjenester og rett til å ta

  • EØS-midlene: Norsk støtte til miljø og utvikling i Europa

    06.10.2021 Artikkel Klima- og miljødepartementet

    EØS-midlene er pengestøtte fra Norge til utvalgte EU-land for å bidra til sosial og økonomisk utjevning i Europa. Støtten skal  bidra til det grønne skiftet i EU.

  • Hvem mottar EØS-midler?

    25.08.2021 Artikkel Utenriksdepartementet

    Om lag halvparten av EUs medlemsland mottar støtte fra Norge gjennom EØS-midlene. Støtten omfatter de landene som har svakere økonomier enn gjennomsnittet i EU.

  • Strategi mot arbeidslivskriminalitet (2021–)

    08.02.2021 Plan/strategi Arbeids- og inkluderingsdepartementet, Barne- og familiedepartementet, Finansdepartementet, Justis- og beredskapsdepartementet, Kommunal- og distriktsdepartementet, Kunnskapsdepartementet, Landbruks- og matdepartementet, Nærings- og fiskeridepartementet, Samferdselsdepartementet, Statsministerens kontor, Utenriksdepartementet

    Den reviderte strategien mot arbeidslivskriminalitet ble lagt fram i regjeringens kontaktutvalg med partene i arbeidslivet 8. februar.

  • EØS-midlene: Årsrapport 2019-2020

    04.03.2020 Rapport Utenriksdepartementet

    EØS-midlene er en viktig del av regjeringens europapolitikk. Gjennom EØS-midlene samarbeider Norge, Island og Liechtenstein tett med partnere i 15 EU-land for å bidra til å redusere sosiale og økonomiske forskjeller og å styrke det bilaterale

  • Delta i samarbeid

    05.02.2020 Artikkel Utenriksdepartementet

    EØS-midlene brukes til å styrke samarbeidet mellom Norge og mottakerlandene. Derfor deltar en rekke norske frivillige organisasjoner, bedrifter, forskningsinstitusjoner, offentlige etater og andre i programmer og prosjekter.

  • Side 1 av 2
  • Side 1 av 2