Historisk arkiv

Norge gratulerer FNs nye sjef for ernæring og landbruk

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Utenriksdepartementet

José Graziano da Silva fra Brasil er valgt som ny sjef for FNs organisasjon for ernæring og landbruk (FAO). – Jeg ønsker å gratulere Graziano da Silva som ny generaldirektør i FAO. Jeg ser frem til å samarbeide med ham, sier utenriksminister Jonas Gahr Støre.

– Mange fattige mennesker lider av sult og underernæring. Samtidig har maten også blitt dyrere. Derfor er det viktig å sikre at FN er sterke og handlekraftige i arbeidet med ernæring og landbruk, sier miljø- og utviklingsminister Erik Solheim

Det første av FNs tusenårsmål er å utrydde ekstrem fattigdom og sult.

– FAOs mandat er viktigere og mer relevant enn noen gang. For å lykkes med dette må reformen av FAO fullføres. Vi forventer at Graziano da Silva vil ha fullt fokus på å få fremgang i reformarbeidet fremover, sier Støre.

I fem år var Graziano da Silva president Lulas minister for matsikkerhet og bekjempelse av sult. Han er en anerkjent professor i økonomi. Senere har Graziano da Silva også vært leder for FAOs regionalkontor i Latin-Amerika.

– Organisasjonen må også spille en hovedrolle i arbeidet med klimaendringer og bærekraftig forvaltning av naturressurser, skog og fiskeri, sier Solheim.

– Jeg vil også benytte anledningen til å takke den avtroppende generaldirektør Jacques Diouf for hans innsats gjennom 18 år, sier Støre.

Pressekontakt: Pressevakt for utenriksministeren: 23 95 00 02.

Pressevakt for miljø- og utviklingsministeren: 913 95 000 (ikke sms).