Historisk arkiv

Stor konferanse om digital agenda i Brussel

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Europaportalen

16. og 17. juni er viet til EUs digitale dagsorden. Da møtes politikere, byråkrater, eksperter og akademikere til en todagers konferanse om digital satsing for økonomisk vekst og utvikling.

Todagerskonferansen Digital Agenda Assembly arrangeres av Europakommisjonens generaldirektorat for informasjonssamfunnet (DG Infso). Konferansen er det første i sitt slag og forventningene er naturlig nok høye.

- Digital Agenda Assembly kommer til å bli en viktig arena for diskusjon og debatt om utviklingen av EUs digitale satsninger, sier forvaltningsråd ved EU-delegasjonen, John Engstrøm.

Digital agenda er én av sju flaggskipinitiativer i EUs store vekststrategi, Europa 2020. Strategiplanen ble lagt fram av Europakommisjonen 19. mai i fjor og presenterte EUs ambisjoner for økonomisk utvikling ved hjelp av IKT. Flaggskipets viktigste siktemål er økt utbygging av høyhastighets internett og utnytting av fordelene ved et digitalt indre marked for husholdninger og virksomheter.

Besøk fra Norge
Representanter fra Fornyings-, administrasjons- og kirkedepartementet (FAD) kommer til Brussel for å delta på konferansen. Norge deltar fra før i Europakommisjonens høynivågruppe som skal følge opp implementeringen av de 101 tiltakene som inngår i EUs digitale strategi.

- Vi opplever at Norge blir lyttet til i saker som omhandler satsing på IKT. Vi er langt framme for eksempel på nettbaserte løsninger. Det viser en nylig publisert resultattavle for den digitale satsningen i europeiske land, forteller Engstrøm.

Resultattavlen, som Engstrøm sikter til, ble publisert 31. mai og viser at Norge gjennomgående ligger langt fremme på de enkelte indikatorene. Blant annet er landet helt i tet i bruk av internettbaserte løsninger som nettbank og netthandel. Denne resultattavlen vil bli et av hovedtemaene på todagerskonferansen 16. og 17. juni.

Mange temaer
Konferansen skal ta for seg ikke færre enn 24 enkelttemaer innen EUs digitale satsing. Blant talerne er kommissær Neelie Kroes og Robert Madelin, direktør for DG Infso. Staffan Nilsson, president for Det europeiske sosiale og økonomiske utvalg, deltar også.