Historisk arkiv

Ny nettside om nasjonale eksperter

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Europaportalen

Ordningen med norske nasjonale eksperter i EU skal gjøres mer synlig med en flunkende ny nettside.

EØS/EFTA-seksjonen har opprettet den nye informasjonssiden som et ledd i oppfølgingen av rapporten for bedre bruk av nasjonale eksperter. Nettsiden er sortert under Europaportalen.

Klikk her for å se den nye nettsiden om nasjonale eksperter

Omtrent 60 nordmenn er til enhver tid utsendt fra departementer i Norge som nasjonale eksperter i Europakommisjonen. Her jobber de i perioder på inntil fire år under en av Kommisjonens generaldirektorater.

– Formålet med websiden er å tilby bedre informasjon om ordningen til arbeidsgiveren hjemme, og informasjon til hver enkelt nasjonal ekspert om hva som venter dem i Brussel og Luxembourg, forklarer koordinator for de nasjonale ekspertene, Astrid Nærum.

En prosjektrapport fra juni i år foreslo forbedringer i ordningen. Blant annet burde kontakten mellom departement/etat i Norge og de nasjonale ekspertene forsterkes. Ordningen kan også profileres mer, ble det fastslått.

– Nå er det blant annet utformet en felles logo for stillingsannonser for å bidra til økt synlighet, opplyser Nærum.

For å sikre en felles plattform for de nasjonale ekspertene, legges det opp til obligatorisk forberedende kurs før utreise. Videre planlegges årlige konferanser i Oslo for og med nasjonale eksperter.