Historisk arkiv

Mer Trøndelag i Brussel

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II

Utgiver: Europaportalen

Sintef og NTNU&nbsp;blir nye&nbsp;medlemmer i Trøndelags Europakontor. Kontorets direktør, Stein Ivar Mona, mener dette vil styrke internasjonaliseringen i Trøndelag. - Dette gir Europakontoret større ressurser og et større grunnlag til å forsterke arbeidet med forskning og utvikling i tiden fremover, sier Mona.&nbsp; <br />


Fra nyåret blir SINTEF og NTNU medlemmer i foreningen Trøndelags Europakontor. - SINTEF har meget stor aktivitet mot EUs forskningsprogrammer, og er den norske forskningsaktøren som henter flest forskningsoppdrag med finansiering fra EU. De siste årene har vi hentet ut ca. 100 millioner kroner per år i forskningsmidler fra EU. Når EUs 7. rammeprogram for forskning starter fra 2007, er vårt mål å fordoble denne aktiviteten, sier visekonsernsjef Reidar Bye i SINTEF.

NTNU-direktør Per Ivar Maudal sier at universitetet har ambisjon om å hevde seg internasjonalt sammen med SINTEF. - Et viktig ledd i strategien for å nå et slikt mål er nært og godt samarbeid med aktører på regionalt nivå, slik vi er blitt anbefalt i den OECD-rapporten som nylig ble fremlagt. At NTNU og SINTEF går inn som medlemmer i Trøndelags Europakontor er en naturlig konsekvens av dette, sier Maudal.

Foto: NTNU

Styreleder i Trøndelags Europakontor, Milian Myraunet, ønsker de nye medlemmene velkommen. – Det føles riktig og godt å få med disse institusjonene som nye eiere. De representerer de sterkeste kompetansemiljøene vi har i Midt-Norge, sier Myraunet. Målet er å koble dette opp mot forskning og utvikling i EU som Trøndelagsregionen kan dra nytte av i sin utvikling. Med NTNU og Sintef med på laget står vi enda sterkere i denne satsingen, avslutter styrelederen.

- SINTEF og NTNUs inntreden i Europakontoret er et viktig steg i den regionale internasjonaliseringsprosessen i Trøndelag, sier daglig leder av Trøndelags Europakontor, Stein Ivar Mona. Dette gir Europakontoret større ressurser og et større grunnlag til å forsterke arbeidet med forskning og utvikling i tiden fremover. - Både NTNU og SINTEF ligger langt fram i sin forskningsaktivitet og det er ikke tvil om at disse organisasjonene har et stort europeisk og internasjonalt potensial, spesielt gjennom deltagelse i prosjekter og programmer i regi av EU, avslutter Stein Ivar Mona.