Årets Lokalmatgründer 2022 er Telemarklam

Dette innholdet er mer enn 1 år gammelt.

Telemarklam drives av Kim og Bjørg T. Hopland. De har sammen med 11 andre bønder i Telemark skapt en attraktiv merkevare for kvalitetskjøtt av sau og lam.

– Gratulere med gjev pris til gründerne bak Telemarklam. Lam er en fantastisk råvare som er basert på rene og naturlig beiteressurser. Telemarklam viser også hvor viktig det er med samarbeid for å lykkes som lokalmatprodusent og bygge merkevarer, sier landbruks- og matminister Sandra Borch.

Prisen Årets Lokalmatgründer er blitt delt ut siden 2015. Konkurransen har vurdert nærmere 250 kandidater og har valgt ut finalister som tusenvis av forbrukere har fått kunne stemme fram gjennom årene. Fokus er på entrepenørskapet og nyskapningen som gründerbedriften representerer.

Telemarklam
Telemarklam er i hovedsak spælsau, som er blant de eldste sauerasene i Norge. Foto: Telemarklam