Finalistene til Bedriftsutviklingsprisen i landbruket er klare
Nyhet | Dato: 08.12.2022 | Landbruks- og matdepartementet
Årets tre finalister til Bedriftsutviklingsprisen i landbruket er nå klare. Det er Ystepikene fra Rogaland, lokalmat og frossenpizza fra Fæby bryggeri i Trøndelag og sort havre fra Tveter Gård i Viken som skal konkurrere om den nasjonale prisen på 250 000 kroner.
Den nasjonale prisen skal deles ut under landbruks- og matmessa Internationale Grüne Woche i Berlin av landbruks- og matminister Sandra Borch.
- Les hele saken fra Innovasjon Norge Ystepiker, frossenpizza og sort havre - finalistene er klare! | Innovasjon Norge
Øl, lokalmat og frossenpizza
Fæby Bryggeri AS er vinner av Bedriftsutviklingsprisen i landbruket for Trøndelag. Pandemien førte til flere gode idéer som nå er blitt realitet og skaper arbeidsplasser.
Fæby gård har i dag etablert seg som en solid lokalmatprodusent av både øl, gårdspizza og chips, og som et velrennomert serveringsted, med food-truck og cateringleveranser.
Ystepikene
Ystepikene har vunnet Bedriftsutviklingsprisen i landbruket i Rogaland. På Varhaug sør på Jæren, med utsikt mot Nordsjøen, ligger gården til Jon Lea og Siri Rasmussen Lea. Her går melkekyr inn og ut av fjøset, ved siden av en innhøstet kornåker og rugeeggbygget som er en del av den tradisjonelle driften på gården
Sort havre
Tveter Gård Foredling AS har vunnet Bedriftsutviklingsprisen i landbruket i Viken. De har gjort god butikk av en edel råvare som i flere år var forbeholdt hester.
Om Bedriftsutviklingsprisen i landbruket
Innovasjon Norge deler hvert år ut Bedriftsutviklingsprisen i landbruket på oppdrag fra Landbruks- og matdepartementet.
Det er en bedrifts- og næringsutviklingspris for de som har etablert en vellykket bedrift eller næring med basis i bygdenes og landbrukets ressurser.
Hvert år blir det kåret en vinner i hvert fylke som får 50 000 kroner.
De fylkesvise vinnerne kjemper deretter om den nasjonale prisen på 250 000 kroner.