Flere ønsker å velge reinkjøtt til jul – en tradisjon i vekst
Nyhet | Dato: 19.12.2024 | Landbruks- og matdepartementet
Den årlige undersøkelsen fra MatPrat utført av Opinion viser at hele 7 prosent av Oslos befolkning ønsker å servere reinkjøtt eller vilt til jul.
– Økt bruk av reinkjøtt til jul markerer en spennende utvikling i matkulturen, der flere oppdager det unike og smakfulle ved norsk reinkjøtt, sier landbruksminister Geir Pollestad.
Reinkjøtt har lange tradisjoner i samisk kultur og norsk historie, men det blir stadig mer populært også utenfor de tradisjonelle områdene. Den økte interessen i hovedstaden viser at reinkjøtt er i ferd med å bli en favoritt blant dem som ønsker noe eksklusivt, bærekraftig og smakfullt på julebordet.
– Reinkjøtt er ikke bare en delikatesse; det er også en bærekraftig ressurs som speiler norsk natur og tradisjon, sier Pollestad.
Med sin naturlige tilknytning til vinter og snødekte vidder, bringer reinkjøtt en ekte smak av norsk julestemning inn i hjemmene. For mange blir det en måte å kombinere det tradisjonelle med det moderne, samtidig som man støtter bærekraftig norsk produksjon.
Reinkjøttoppskrifter som hovedrett eller som en spennende forrett finner du på Søk - MatPrat