Flere saker fra departementet

  • Matsvinn er redusert med ti prosent

    08.12.2021 Nyhet Klima- og miljødepartementet, Barne- og familiedepartementet, Helse- og omsorgsdepartementet, Landbruks- og matdepartementet, Nærings- og fiskeridepartementet

    Regjeringen har sammen med matbransjen et mål om å halvere matsvinnet i Norge innen 2030. Resultatene så langt viser at det kastes om lag ti prosent mindre mat enn i 2015.

  • Bransjeavtalen om reduksjon av matsvinn: Hovedrapport 2020

    08.12.2021 Rapport Klima- og miljødepartementet, Barne- og familiedepartementet, Helse- og omsorgsdepartementet, Landbruks- og matdepartementet, Nærings- og fiskeridepartementet

    Under bransjeavtalen om reduksjon av matsvinn er det satt et hovedmål om å redusere matsvinnet i Norge med 50 prosent innen 2030.

  • Nett-tv

    Presseinvitasjon: Matsvinn-konferanse med tre statsråder

    07.12.2021 Nyhet Klima- og miljødepartementet, Barne- og familiedepartementet, Landbruks- og matdepartementet

    Klima- og miljøminister Espen Barth Eide, landbruks- og matminister Sandra Borch, barne- og familieminister Kjersti Toppe og hele matbransjen legger fram de første resultatene fra bransjeavtalen om reduksjon av matsvinn onsdag 8. desember.

  • Meld. St. 25 (2018–2019) - Framtidas forbrukar – grøn, smart og digital

    07.06.2019 Melding til Stortinget Barne- og familiedepartementet

    Gode forbrukarrettar er avgjerande for ein tillitsbasert marknadsøkonomi. Meldinga legg rammene for ein framtidsretta forbrukarpolitikk. Tiltak for å styrkje forbrukarane si stilling på område med særlege utfordringar blir omtalte. Det blir lagt

  • Nasjonal handlingsplan for bedre kosthold (2017–2021)

    07.03.2017 Plan/strategi Helse- og omsorgsdepartementet, Barne- og familiedepartementet, Justis- og beredskapsdepartementet, Klima- og miljødepartementet, Kunnskapsdepartementet, Landbruks- og matdepartementet, Nærings- og fiskeridepartementet

    Tiltakene i handlingsplanen skal bidra til sunt kosthold og måltidsglede for å fremme helse og forebygge kostholdsrelaterte sykdommer. For å få til endringer i kostholdet, er det nødvendig med innsats på tvers av sektorene og samarbeid mellom