Flere saker fra departementet
Søket ditt gav 20 treff.
Sorter: Dato Beste treff Skriv inn søkeord for å sortere på beste treff
-
Prop. 120 L (2023–2024) - Endringer i matloven mv. (forskriftshjemmel for å fremme helse)
20.09.2024 Proposisjon Helse- og omsorgsdepartementetProposisjonen inneholder forslag om endringer i matloven og tobakksskadeloven. I matloven foreslås det en ny forskriftshjemmel i § 10 tredje ledd om merking, presentasjon og markedsføring av næringsmidler. Endringen foreslås for å tydeliggjøre
-
Revidert gjødselregelverk – høring av forslag til ny forskrift om lagring og bruk av gjødsel mv. (gjødselbrukforskriften)
20.03.2024 Høring Landbruks- og matdepartementet, Helse- og omsorgsdepartementet, Klima- og miljødepartementet, Nærings- og fiskeridepartementetLandbruks- og matdepartementet, Klima- og miljødepartementet og Helse- og omsorgsdepartementet sender med dette forslag til ny forskrift om lagring og bruk av gjødsel mv. (gjødselbrukforskriften) på høring.
Høringsfrist: 20.06.2024 Status: Under behandling
-
Prop. 137 L (2022–2023) - Endringer i matloven og kosmetikklova (behandling av personopplysninger og smittesporing m.m.)
21.09.2023 Proposisjon Helse- og omsorgsdepartementetProposisjonen inneholder forslag om endringer i matloven og kosmetikklova. Det foreslås endringer i matloven og kosmetikklova knyttet til tilsynsmyndighetens behandling av personopplysninger og ansvar ved fare for sykdom hos mennesker. Videre
-
Holdbarhetsmerking av egg
28.03.2023 Nyhet Landbruks- og matdepartementet, Helse- og omsorgsdepartementetHelse- og omsorgsministeren og landbruks- og matministeren vil ha en tilpasning til EU-forordning om holdbarhetsmerking av egg i Norge.
-
Forskrift om høyeste midlertidige grenseverdier for radioaktiv forurensning i næringsmidler og fôr som omsettes, og eventuelle andre nødvendige restriksjoner etter matloven, som følge av en atomhendelse
14.09.2022 Forskrift Landbruks- og matdepartementet, Helse- og omsorgsdepartementet, Nærings- og fiskeridepartementetFastsatt av Helse- og omsorgsdepartementet, Landbruks- og matdepartementet og Nærings- og fiskeridepartementet 14. september 2022 med hjemmel i lov 19. desember 2003 nr. 124 om matproduksjon og mattrygghet mv. (matloven) § 9, § 12, § 13, § 14, § 15,
-
Vitskapskomiteen for mat og miljø – oppnemning av ny komité
29.08.2022 Nyheit Helse- og omsorgsdepartementet, Klima- og miljødepartementet, Landbruks- og matdepartementet, Nærings- og fiskeridepartementetHelse- og omsorgsdepartementet har oppnemnd ny vitskapskomité for mat og miljø (VKM). Totalt 123 forskarar er oppnemnd for perioden 1. september 2022 - 31. august 2026.
-
Europakommisjonens endringsforslag til regelverk for holdbarhet på egg
09.06.2022 Nyhet Landbruks- og matdepartementet, Helse- og omsorgsdepartementetLandbruks- og matministeren har sammen med helse- og omsorgsministeren bedt EU om at holdbarhetsdato for egg bør fastsettes som for andre matvarer.
-
Forskrift om medisinfôr (medisinfôrforskriften)
07.04.2022 Forskrift Landbruks- og matdepartementet, Helse- og omsorgsdepartementetFastsatt av Nærings- og fiskeridepartementet og Landbruks- og matdepartementet 7. april 2022 med hjemmel i lov 19. desember 2003 nr. 124 om matproduksjon og mattrygghet mv. (matloven) § 5, § 7, § 9, § 10, § 11, § 12, § 13, § 14, § 15, § 17, § 23 og
-
Forskrift om helsesertifikater – akvatiske dyr og visse animalske produkter derav – forordning (EU) 2020/2236 (akvakulturhelsesertifikatforskriften)
06.04.2022 Forskrift Landbruks- og matdepartementet, Helse- og omsorgsdepartementet, Nærings- og fiskeridepartementetFastsatt av Mattilsynet 6. april 2022 med hjemmel i lov 19. desember 2003 nr. 124 om matproduksjon og mattrygghet mv. (matloven) § 9, § 14, § 15, § 16, § 19, § 23 og § 33, jf. delegeringsvedtak 19. desember 2003 nr. 1790 og delegeringsvedtak 5. mai
-
Forskrift om helsesertifikater – næringsmidler og dyr – forordning (EU) 2020/2235 (mathelsesertifikatforskriften)
06.04.2022 Forskrift Landbruks- og matdepartementet, Helse- og omsorgsdepartementet, Nærings- og fiskeridepartementetFastsatt av Mattilsynet 6. april 2022 med hjemmel i lov 19. desember 2003 nr. 124 om matproduksjon og mattrygghet mv. (matloven) § 9, § 14, § 15, § 16, § 19, § 23 og § 33, jf. delegeringsvedtak 19. desember 2003 nr. 1790 og delegeringsvedtak 5. mai
-
Prop. 60 LS (2021–2022) - Endringer i genteknologiloven (offentlighet) og samtykke til deltakelse i en beslutning i EØS-komiteen om innlemmelse i EØS-avtalen av forordning (EU) 2019/1381 mv.
04.02.2022 Proposisjon Helse- og omsorgsdepartementetRegjeringen foreslår å endre genteknologiloven når det gjelder offentlighet og gjennomføre åpenhetsforordningen (EU) 2019/1381 i norsk rett. I proposisjonen bes det om samtykke fra Stortinget til godkjenning av EØS-komiteens beslutning 24. september
-
Utsetter ikrafttredelse av endring i animaliehygieneforskriften
22.12.2021 Nyhet Landbruks- og matdepartementet, Helse- og omsorgsdepartementetLandbruks- og matdepartementet og Helse- og omsorgsdepartementet har besluttet å utsette ikrafttredelsen av en endring i animaliehygieneforskriften §14 som innebar at dagens ordning med vilktkontrollsteder skal opphøre.
-
Matsvinn er redusert med ti prosent
08.12.2021 Nyhet Klima- og miljødepartementet, Barne- og familiedepartementet, Helse- og omsorgsdepartementet, Landbruks- og matdepartementet, Nærings- og fiskeridepartementetRegjeringen har sammen med matbransjen et mål om å halvere matsvinnet i Norge innen 2030. Resultatene så langt viser at det kastes om lag ti prosent mindre mat enn i 2015.
-
Forskrift om endring i forskrift om særlige hygieneregler for næringsmidler av animalsk opprinnelse (animaliehygieneforskriften)
05.10.2021 Forskrift Landbruks- og matdepartementet, Helse- og omsorgsdepartementetFastsatt av Helse- og omsorgsdepartementet og Landbruks- og matdepartementet 5. oktober 2021 med hjemmel i lov 19. desember 2003 nr. 124 om matproduksjon og mattrygghet mv. (matloven) § 16, jf. delegeringsvedtak 19. desember 2003 nr. 1790.
-
Matnasjonen Norge
12.02.2021 Plan/strategi Landbruks- og matdepartementet, Helse- og omsorgsdepartementet, Nærings- og fiskeridepartementetRegjeringens strategi for Matnasjonen Norge. Strategien samler og synliggjør koblinger mellom næringspolitikken på matområdet og helse- og folkehelsepolitikken.
-
Meld. St. 15 (2017–2018) - Leve hele livet
En kvalitetsreform for eldre
04.05.2018 Melding til Stortinget Helse- og omsorgsdepartementetReformen Leve hele livet skal bidra til at eldre kan mestre livet lenger, ha trygghet for at de får god hjelp når de har behov for det, at pårørende kan bidra uten at de blir utslitt og at ansatte kan bruke sin kompetanse i tjenestene. Meldingens
-
Nasjonal handlingsplan for bedre kosthold (2017–2021)
07.03.2017 Plan/strategi Helse- og omsorgsdepartementet, Barne- og familiedepartementet, Justis- og beredskapsdepartementet, Klima- og miljødepartementet, Kunnskapsdepartementet, Landbruks- og matdepartementet, Nærings- og fiskeridepartementetTiltakene i handlingsplanen skal bidra til sunt kosthold og måltidsglede for å fremme helse og forebygge kostholdsrelaterte sykdommer. For å få til endringer i kostholdet, er det nødvendig med innsats på tvers av sektorene og samarbeid mellom
-
Meld. St. 19 (2014-2015) - Folkehelsemeldingen
Mestring og muligheter
27.03.2015 Melding til Stortinget Helse- og omsorgsdepartementetI Meld. St. 19 (2014-2015) Folkehelsemeldingen - Mestring og muligheter presenterer regjeringen strategier for å styrke folkehelsearbeidet og legge til rette for sunne helsevalg. Regjeringen vil utvikle en folkehelsepolitikk som skaper muligheter
-
Prop. 3 L (2014–2015) - Endringer i matloven (Mattilsynets organisering, gebyr og virkemidler)
10.10.2014 Proposisjon Helse- og omsorgsdepartementet -
Matloven
19.12.2003 Lov Helse- og omsorgsdepartementetFormålet med loven er å sikre helsemessig trygge næringsmidler og fremme helse, kvalitet og forbrukerhensyn langs hele produksjonskjeden, samt ivareta miljøvennlig produksjon. Loven skal videre fremme god plante- og dyrehelse.