Flere saker fra departementet
Søket ditt gav 11 treff.
Sorter: Dato Beste treff Skriv inn søkeord for å sortere på beste treff
-
Regjeringa trappar opp arbeidet med å redusera matsvinn i ny matsvinnlov
11.10.2024 Nyheit Landbruks- og matdepartementet, Klima- og miljødepartementetSaman med matbransjen har regjeringa som mål å halvera matsvinnet i Noreg. Regjeringa kjem til å fremja forslag om ei ny matsvinnlov til Stortinget i vår.
-
Revidert gjødselregelverk – høring av forslag til ny forskrift om lagring og bruk av gjødsel mv. (gjødselbrukforskriften)
20.03.2024 Høring Landbruks- og matdepartementet, Helse- og omsorgsdepartementet, Klima- og miljødepartementet, Nærings- og fiskeridepartementetLandbruks- og matdepartementet, Klima- og miljødepartementet og Helse- og omsorgsdepartementet sender med dette forslag til ny forskrift om lagring og bruk av gjødsel mv. (gjødselbrukforskriften) på høring.
Høringsfrist: 20.06.2024 Status: Under behandling
-
Første hovedrapport for intensjonsavtalen om klima mellom staten og organisasjonene i jordbruket
06.03.2024 Nyhet Landbruks- og matdepartementet, Klima- og miljødepartementetStaten og organisasjonene i jordbruket inngikk i 2019 en intensjonsavtale om å redusere klimagassutslippene og øke opptaket av karbon i perioden 2021-2030. Nå er første hovedrapport ferdigstilt.
-
Styrker arbeidet mot matsvinn
03.01.2024 Nyhet Klima- og miljødepartementet, Landbruks- og matdepartementetI dag overrekker Matsvinnutvalget sin rapport om hvordan Norge kan halvere matsvinnet innen 2030 til klima- og miljøministeren og landbruks- og matministeren. Utvalget legger også fram forslag til en ny matkastelovgivning.
-
NOU 2023: 25 - Omstilling til lavutslipp
Veivalg for klimapolitikken mot 2050
27.10.2023 NOU Klima- og miljødepartementetUtredningen ser på hvordan Norge kan bli et lavutslippsamfunn i 2050. Den ser på både utslipp fra norsk territorium og globale utslipp som på en eller annen måte er knyttet til Norge. Utredningen drøfter hvordan omstillingen til et samfunn hvor så å
-
Meld. St. 26 (2022–2023) - Klima i endring – sammen for et klimarobust samfunn
16.06.2023 Melding til Stortinget Klima- og miljødepartementetKlimaet er i endring og konsekvensene rammer hele samfunnet. I denne stortingsmeldingen presenteres innsats og tiltak for å forberede og tilpasse natur og samfunn til klimaendringene, og skape et klimarobust samfunn. Meldingen er tredelt. I del 1
-
Øker trykket i arbeidet for Oslofjorden
13.04.2023 Nyhet Klima- og miljødepartementet, Landbruks- og matdepartementet, Nærings- og fiskeridepartementetLivet i Oslofjorden er sterkt truet. Onsdag 12. april møtes Oslofjordrådet til ekstraordinært møte for fremdrift i arbeidet for å redde fjorden. -Vi redder ikke Oslofjorden hvis ikke alle bidrar, sier klima- og miljøminister Espen Barth Eide.
-
Utvalg skal utrede tiltak for å halvere matsvinnet, inkludert en matkastelov
07.02.2023 Nyhet Klima- og miljødepartementet, Landbruks- og matdepartementetKlima- og miljøminister Espen Barth Eide og landbruks- og matminister Sandra Borch presenterer utvalget som skal utrede tiltak for å nå målet om 50 prosents reduksjon av matsvinnet innen 2030. Utvalget skal blant annet komme med forslag til en
-
Vitskapskomiteen for mat og miljø – oppnemning av ny komité
29.08.2022 Nyheit Helse- og omsorgsdepartementet, Klima- og miljødepartementet, Landbruks- og matdepartementet, Nærings- og fiskeridepartementetHelse- og omsorgsdepartementet har oppnemnd ny vitskapskomité for mat og miljø (VKM). Totalt 123 forskarar er oppnemnd for perioden 1. september 2022 - 31. august 2026.
-
Matsvinn er redusert med ti prosent
08.12.2021 Nyhet Klima- og miljødepartementet, Barne- og familiedepartementet, Helse- og omsorgsdepartementet, Landbruks- og matdepartementet, Nærings- og fiskeridepartementetRegjeringen har sammen med matbransjen et mål om å halvere matsvinnet i Norge innen 2030. Resultatene så langt viser at det kastes om lag ti prosent mindre mat enn i 2015.
-
Nasjonal handlingsplan for bedre kosthold (2017–2021)
07.03.2017 Plan/strategi Helse- og omsorgsdepartementet, Barne- og familiedepartementet, Justis- og beredskapsdepartementet, Klima- og miljødepartementet, Kunnskapsdepartementet, Landbruks- og matdepartementet, Nærings- og fiskeridepartementetTiltakene i handlingsplanen skal bidra til sunt kosthold og måltidsglede for å fremme helse og forebygge kostholdsrelaterte sykdommer. For å få til endringer i kostholdet, er det nødvendig med innsats på tvers av sektorene og samarbeid mellom