Her er vinnarane av utmerkingane for sunnare kosthald

Dette innhaldet er meir enn 1 år gammalt.

Fjordland og Opplysningskontoret for frukt og grønt er vinnarar av Helse- og omsorgsdepartementet sine utmerkingar for sunnare kosthald 2023.

Helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol deler ut pris til Opplysningskontoret for frukt og grønt
Maren Berg fra Opplysningskontoret for frukt og grønt mottok fredag 9. februar førstepremien i kategorien "sunnere markedsføring" da helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol delte ut Intensjonsavtalen for et sunnere kostholds utmerkelser. Foto: Helse- og omsorgsdepartementet

Fjordland vant i kategorien Sunnare produkt med fisk i ferdigrettar, mens Opplysningskontoret for frukt og grønt vant i kategorien Sunnare marknadsføring med Smaksverkstedet - 5 om dagen barnehage.

– Det er sunt og bra for folkehelsa at forbruket av fisk og sjømat aukar. For å få til dette, er det viktig at aktørar som Fjordland satsar på et bredt utval av fiskerettar som er attraktive både for nye og meir tradisjonelle forbrukargrupper, seier helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol.

Dei ulike finalistane

Det var tre finalistar i kvar kategori.

I kategorien Sunnare produkt var finalistane

  • Fjordland med fisk i ferdigrettar,
  • TINE SA med mindre feitt i Norvegia original, og
  • REMA 1000 med Grovt & Godt

I kategorien Sunnare marknadsføring var finalistane:

  • Opplysningskontoret for frukt og grønt med Smaksdetektiv – 5 om dagen barnehage,
  • Meny med Fiskeknappen, og
  • Kiwi med momskutt på fisk

Viktig med godt grunnlag tidleg

I kategorien Sunnare marknadsføring vant Opplysningskontoret for frukt og grønt med sitt konsept Smaksdetektiv – 5 om dagen barnehage.

– Å legge grunnlaget for eit sunt kosthald i ung alder er viktig, fordi vi veit at matvanar ofte blir tatt med inn i vaksenlivet. Tiltak som dette kan føre til betydelege helsegevinstar for befolkninga på lang sikt, seier Kjerkol.

Vinnarane blei kåra på #MerAv-seminaet fredag 9. februar, som blei arrangert av Norges Frukt- og Grønnsaksgrossisters Forbund, Sjømat Norge, Baker- og Konditorbransjens Landsforening,  Opplysningskontoret for frukt og grønt og Helsedirektoratet på Næringslivets hus i Oslo.

Helse- og omsorgsdepartementet sine utmerkingar skal fremje arbeidet som blir gjort i tilknytning til intensjonsavtalen om tilrettelegging for et sunnare kosthald. Utmerkinga skal gi ekstra merksemd til aktørar som gjer ein særlig innsats for å utvikle og/eller marknadsføre sunnare mat- og drikkevarer slik at det blir lettare for forbrukarane å ta sunnare val og ete sunt.

Intensjonsavtalen for eit sunnare kosthald er ein samarbeidsavtale mellom helsemyndigheitene og matbransjen for å betre kosthaldet i befolkninga. Avtalen går fram til 31. desember 2025.

Tilbakemeldingsskjema

Fant du det du lette etter?

Tusen takk for ditt svar!

Det er ikke deg, det er oss.

Det oppsto en uventet feil med serveren. Prøv igjen senere.