Presseinvitasjon
Matsvinn-konferanse med tre statsråder
Nyhet | Dato: 07.12.2021 | Klima- og miljødepartementet, Barne- og familiedepartementet, Landbruks- og matdepartementet
Klima- og miljøminister Espen Barth Eide, landbruks- og matminister Sandra Borch, barne- og familieminister Kjersti Toppe og hele matbransjen legger fram de første resultatene fra bransjeavtalen om reduksjon av matsvinn onsdag 8. desember.
Matsvinn-konferanse med tre statsråder
Se sendingen her
Både partene i bransjeavtalen og andre aktører er med på konferansen for å informere om hvordan det jobbes for å forebygge og redusere matsvinn i ulike sektorer og bransjer.
- Når: Klokken 09.00-11.10 onsdag 8. desember 2021.
- Hvor: Konferansen holdes digitalt av hensyn til smittesituasjonen. Presse kan ta kontakt dersom de ønsker å møte fysisk hos Klima- og miljødepartementet.
- Strømmes direkte: Du kan følge med på konferansen direkte på regjeringen.no/matsvinn – eller se opptak i etterkant.
Praktisk informasjon for media
Journalister som ønsker å delta på konferansen fysisk, kan melde seg på ved å sende navn, media, telefonnummer og e-post til reidar.evensen@kld.dep.no innen klokka 17 tirsdag 7. desember.
Husk å ta med bilde-ID ved oppmøte (førerkort, ID-kort eller pass) hos Klima- og miljødepartementet, Kongens gate 18-20, Oslo.
Program
09.00: Klima- og miljøminister Espen Barth Eide (Ap) innleder om tiltak mot matsvinn
Landbruks- og matminister Sandra Borch (Sp) og barne- og familieminister Kjersti Toppe (Sp) i samtale med konferansier Christian Strand om tiltak mot matsvinn.
09.20: Resultater fra bransjeavtalen om reduksjon av matsvinn
ved Miljødirektoratet, Landbruksdirektoratet, Norsus og Sintef Ocean
09.50: Årsaker til matsvinn og tiltak som gjennomføres i ulike sektorer: Gode eksempler og samtale om veien videre
ved Bondelaget, Sjømat Norge og Matvett
10.25: Hvordan bidrar det offentlige til å kutte matsvinnet?
ved DFØ, Matvett, Viken fylkeskommune, Matgledekorpset
10.45: Hva skal til for å redusere matsvinn hos forbrukerne?
ved Forbrukerrådet, Matvett, Mattilsynet og Spis opp maten
11:05: Avrunding og avslutning