Nå kan du bruke el-sykkelen helt inn til Glitterheim
Historisk arkiv
Publisert under: Regjeringen Solberg
Utgiver: Klima- og miljødepartementet
Nyhet | Dato: 27.11.2020
Verneforskriften for Jotunheimen nasjonalpark er blitt endret slik at det ikke lenger er forbudt å bruke el-sykkel på veien inn til Glitterheim.
- Dette er en vei der det har vært tillatt å bruke vanlig sykkel og som er svært populær å sykle på. Det har nok vært uforståelig for mange at det har vært forbudt å bruke el-sykkel på denne veien. Jeg er glad for at vi nå har fått løst dette slik at folk kan sykle her uansett type sykkel. Vi har forsikret oss om at verken dyreliv eller annen natur vil ta skade av dette, sier klima- og miljøminister Sveinung Rotevatn.
På grunn av forbudet mot motorisert ferdsel i nasjonalparken har det frem til nå vært forbudt med el-sykler de sju kilometerne fra nasjonalparkgrensa inn til Glitterheim. Dette har nå altså blitt endret. Adgangen til å bruke el-sykkel gjelder i barmarksesongen fra og med 15. juni til og med 15. oktober.
Det har også blitt tillatt å bruke el-sykkel på Koldedalsveien i Utladalen landskapsvernområde. Landskapsvernområdet ligger på vestsiden av Jotunheimen nasjonalpark. På veien i Koldedalen fra Tyinholmen har det frem til i dag bare vært tillatt med el-sykkel inn til grensa for landskapsvernområdet. Nå kan du fortsette med el-sykkelen også den gjenstående drøye kilometeren inn til anleggshytta ved nordenden av Koldedalsvatnet. Også her gjelder dette fra og med 15. juni til og med 15. oktober.
I nasjonalparkene våre er det mange steder restriksjoner på bruk av sykler, både med og uten el. Dette handler blant annet om å begrense for mye og omfattende ferdsel for langt inn i verneområdene av hensyn til sårbart dyreliv.
- På disse to strekningene er det allerede tillatt å bruke vanlige sykler. Syklingen er begrenset til vei og kommer ikke i konflikt med viktige funksjonsområde for villrein eller andre verneverdier. Endringene vil gi oss erfaring og kunnskap om effekter av bruk av el-sykkel i verneområder, sier Sveinung Rotevatn.