Norsk mat- og drikkeproduksjon i verdensklasse

Dette innholdet er mer enn 3 år gammelt.

Denne uken har kjøttprodusenten Norsk Angus og E.C. Dahls Bryggeri tatt gullmedaljer i to store internasjonale konkurranser. – Det er ikke bare norsk ost som utmerker seg ute i det store internasjonale markedet. Det er imponerende at vi nå også oppnår topp-plasseringer for norskprodusert biff og øl, sier landbruks- og matminister Sandra Borch.

Ølet «E.C. Dahls Kong Vinter» ble tildelt gull ved European Beer Star 2021-utdelingen i Nürnberg i Tyskland denne uken. Gårdsmalteriet Bonsak AS har levert de fire malttypene som inngår i seiers-ølen. Malten er basert på korn fra Trøndelag. Norskbrygget øl viser en positiv salgsutvikling det siste året (fra september 2020 til september 2021) med en økning på 10, 12 prosent.

Tirsdag mottok Norsk Angus to gullmedaljer, en sølv- og en bronsemedalje i World Steak Challenge i Dublin. I konkurransen deltar bedrifter fra 23 nasjoner fra hele verden. Sentrale biffproduserende land som Argentina, Uruguay, Australia og USA er blant deltakerne.

Øl på flaske.
Norskbrygget øl viser en positiv salgsutvikling det siste året. Foto: Unsplach