Norsk mat- og drikkeproduksjon i verdensklasse
Nyhet | Dato: 11.11.2021 | Landbruks- og matdepartementet
Denne uken har kjøttprodusenten Norsk Angus og E.C. Dahls Bryggeri tatt gullmedaljer i to store internasjonale konkurranser. – Det er ikke bare norsk ost som utmerker seg ute i det store internasjonale markedet. Det er imponerende at vi nå også oppnår topp-plasseringer for norskprodusert biff og øl, sier landbruks- og matminister Sandra Borch.
Ølet «E.C. Dahls Kong Vinter» ble tildelt gull ved European Beer Star 2021-utdelingen i Nürnberg i Tyskland denne uken. Gårdsmalteriet Bonsak AS har levert de fire malttypene som inngår i seiers-ølen. Malten er basert på korn fra Trøndelag. Norskbrygget øl viser en positiv salgsutvikling det siste året (fra september 2020 til september 2021) med en økning på 10, 12 prosent.
- Se statistikk hos Salgsstatistikk - Bryggeriforeningen
Tirsdag mottok Norsk Angus to gullmedaljer, en sølv- og en bronsemedalje i World Steak Challenge i Dublin. I konkurransen deltar bedrifter fra 23 nasjoner fra hele verden. Sentrale biffproduserende land som Argentina, Uruguay, Australia og USA er blant deltakerne.