Nyheter og pressemeldinger

Her finner du siste nytt fra departementene og Statsministerens kontor.

Nyheter og pressemeldinger fra tidligere regjeringer finner du i historisk arkiv. Der finner du også utdaterte aktueltsaker fra sittende regjeringer.

  • Enighet om nye fiskeregler for Tanavassdraget

    22.12.2023 Nyhet Klima- og miljødepartementet

    Norge og Finland har i dag undertegnet nye fiskeregler for Tanavassdraget. Fiskereglene skal gjelde på Tanavassdragets grenseelvstrekning og vil erstatte fiskereglene som ble tatt inn i Tanaavtalen i 2016. Fiskereglene vil tre i kraft i mai.

  • Verner 27 skogområder i åtte fylker

    20.12.2023 Nyhet Klima- og miljødepartementet

    Regjeringen verner i dag 27 nye skogområder i åtte fylker. Områdene er en del av samarbeidet om frivillig vern av privateid skog, og de er levested for mange truede arter. Vernet er viktig for å ivareta disse artene i framtiden.

  • Nytt oppdrag som del av arbeidet med å etablere en meny av tiltak i skog

    19.12.2023 Nyhet Klima- og miljødepartementet, Landbruks- og matdepartementet

    Regjeringen vil etablere en meny av tiltak for skog. I september 2023 leverte direktoratene et felles kunnskapsgrunnlag om den økologiske tilstanden i norsk skog. De beskrev også relevante tiltak og virkemidler som kan bidra til å opprettholde og

  • NOU om genteknologi sendes på høring

    21.11.2023 Nyhet Klima- og miljødepartementet

    Klima- og miljødepartementet sender genteknologiutvalgets utredning NOU 2023:18 Genteknologi i en bærekraftig fremtid på alminnelig høring.

  • Invitasjon: Regionale innspillsmøter om stortingsmeldinger for klima og naturmangfold

    17.11.2023 Nyhet Klima- og miljødepartementet

    Regjeringen skal i løpet av 2024 legge fram en stortingsmelding om naturmangfold for å følge opp den nye internasjonale naturavtalen. Regjeringen skal også legge frem en stortingsmelding om klima for perioden fram mot 2035 på veien mot

  • Nett-tv

    Fagseminar: Naturpanelets (Ibpes) rapport om fremmede skadelige arter

    13.11.2023 Nyhet Klima- og miljødepartementet

    Miljødirektoratet arrangerer i samarbeid med Klima- og miljødepartementet et fagseminar om Naturpanelets rapport om fremmede skadelige arter 14. november kl. 12-14.30.

  • Østmarka nasjonalpark og Østmarka friluftslivsområde vernet

    10.11.2023 Nyhet Klima- og miljødepartementet

    Norge har nå endelig fått en nasjonalpark som dekker et stort skogområde i lavlandet i Sør-Norge. Vern av store skogområder er viktig for å ta vare på arter og naturtyper. Formålet med vernet er også å bevare natur som gir viktig grunnlag for

  • Presseinvitasjon: Klima- og miljøministeren inviterer til pressemøte om nye Østmarka nasjonalpark

    09.11.2023 Nyhet Klima- og miljødepartementet

    Klima- og miljøminister Andreas Bjelland Eriksen inviterer til pressemøte på Rustadsaga sportsstue ved Nøklevann, Østmarka.

  • Invitasjon til pressen: Mottar statusrapport om Oslofjorden

    02.11.2023 Nyhet Klima- og miljødepartementet

    Klima- og miljøminister Andreas Bjelland Eriksen mottar den andre statusrapporten om gjennomføring av tiltakene i tiltaksplanen for Oslofjorden tirsdag 7. november.

  • Statsbudsjettet 2024: Enova økes med 400 millioner kroner

    06.10.2023 Nyhet Klima- og miljødepartementet

    Regjeringens forslag til budsjett for 2024 befester den sterke satsingen på klima og natur, blant annet foreslås det 5,8 milliarder kroner til klimaomstilling under Enova, en økning på 400 millioner kroner.

  • Endring i forskrift om utvalgte naturtyper etter naturmangfoldloven

    27.09.2023 Nyhet Klima- og miljødepartementet

    Ordningen med utvalgte naturtyper innebærer at noen naturtyper får en status som viktigere enn andre naturtyper utenfor verneområdene. Forskriftsendringen innebærer endring i definisjonene av de utvalgte naturtypene slåttemark, slåttemyr og

  • Presseinvitasjon: Nye forslag til skogtiltak

    21.09.2023 Nyheit Klima- og miljødepartementet, Landbruks- og matdepartementet

    Regjeringa skal etablere ein meny av ulike tiltak som bidreg til å halde oppe eit mangfald av økosystem i god økologisk tilstand. Økosystemet skog er først ut, og nye innspel til tiltak vil presenterast fredag 29. september.

  • Norges største naturrestaurering ferdigstilt

    14.09.2023 Nyhet Klima- og miljødepartementet

    Arbeidet med å tilbakeføre området i Sveagruva og Lunckefjell på Svalbard er nå fullført. Et av de mest omfattende miljøprosjektene gjennom tidene ble gjennomført hele 900 millioner kroner under budsjettet. Denne uken ble arbeidet offisielt

  • Fredar radiohistorie på Svalbard

    14.09.2023 Nyheit Klima- og miljødepartementet

    Isfjord radio har vore sentral i norsk og internasjonal radio- og telekommunikasjon. I dag blir radiostasjonen freda, som eit viktig kulturminne for historia om Svalbard.

  • 50 år siden halvparten av Svalbard ble vernet

    14.09.2023 Nyhet Klima- og miljødepartementet

    Denne uken ble det markert at det er 50 år siden Norge opprettet fem store verneområder som til sammen dekker over halvparten av Svalbard. Markeringen ble gjort i Sør-Spitsbergen nasjonalpark av klima- og miljøminister Espen Barth Eide.

  • Forurensning, klimaendringer og tap av biodiversitet truer i Nord-øst-Atlanteren

    13.09.2023 Nyhet Klima- og miljødepartementet

    I dag lanseres Ospars Quality Status Report (QSR) 2023, den første på ti år. Rapporten gir en detaljert og grundig oversikt over både dagens miljøtilstand i det Nord-østlige Atlanterhavet og utviklingen siden forrige rapport i 2010. Til tross for

  • Regjeringen ber om innspill til ny villreinpolitikk

    01.09.2023 Nyhet Klima- og miljødepartementet

    Regjeringen arbeider med en stortingsmelding om villrein. Det er utarbeidet noen skisser til mulig ny politikk som skal forbedre tilstanden for villrein. Klima- og miljødepartementet ber nå om innspill til dette.

  • Mottok ny liste over fremmede arter fra Artsdatabanken

    11.08.2023 Nyhet Klima- og miljødepartementet

    Klima- og miljøminister Espen Barth Eide mottok i dag den nye Fremmedartslista fra Artsdatabanken. Fremmedartslista gir en oversikt over forekomsten av over 2300 arter som ikke er naturlig hjemmehørende i Norge og hvilken risiko de utgjør for

  • Nett-tv

    Presseinvitasjon: Ny liste over fremmede arter

    09.08.2023 Nyhet Klima- og miljødepartementet

    Fremmede arter er en av de store truslene mot naturmangfoldet. Stillehavsøsters, pukkellaks og havnespy er eksempler på fremmede arter i Norge. 11. august presenterer Artsdatabanken, en etat under Klima- og miljødepartementet, den nye

  • Invitasjon til innspillsmøter om stortingsmelding om villrein – nærmere om innholdet i ny politikk

    02.08.2023 Nyhet Klima- og miljødepartementet

    Klima- og miljødepartementet inviterer til digitale innspillsmøte om innholdet i ny politikk i en stortingsmelding for å bedre tilstanden for villrein.

  • Side 1 av 4