Internationale Grüne Woche 2025

Pollestad åpnet Norges stand på Grüne Woche

Landbruks- og matminister Geir Pollestad åpnet i dag den norske standen på Grüne Woche i Berlin. På årets messe er produsenter og bedrifter fra regionene Nord Norge og Fjord-Norge på plass for servere det ypperste landet vårt har å by på.

1 / 3
Geir Pollestad på IGW 2025
False
2 / 3
Fra IGW 2025
False
3 / 3
Fra IGW
False

– Den norske deltakelsen her på Grüne Woche er en av de største, årlige Norges-profileringene internasjonalt. Her vises det fram noe av det beste Fjord-regionen Rogaland, Vestland og Møre og Romsdal og den nordligste landsdelen med Nordland, Troms og Finnmark kan by på av mat og reiselivsopplevelser. Jeg er stolt over å ha dette ansvaret, sa landbruks- og matminister Geir Pollestad i sin åpningstale i dag.

Arena for samarbeid og nyskaping

Næringslivsdelegasjonen som følger Pollestad til Berlin og en rekke andre besøkende var til stede under messeåpningen. Norges deltakelse på Grüne Woche skal bidra til å styrke omdømmet for norsk mat og reiseliv. Messen er også en viktig arena for dialog og for utvikling av ny politikk og nye virkemidler innenfor landbruk, mat og reiseliv. Målet er å stimulere til samarbeid og nyskaping på tvers av geografiske grenser og næringsgrenser. 

400 000 personer er ventet å besøke Messe Berlin og Grüne Woche de neste 10 dagene.

Se utstillerlistene fra: 

Lofotlam får internasjonal anerkjennelse og beskyttelse

Gustav Karlsen og Lofotlam fikk i dag tildelt Protected Geographical Indication – PGI. Det betyr at Lofotlam får internasjonal anerkjennelse av kvalitet og opprinnelse og økonomisk og juridisk beskyttelse. Fenalår fra Norge og Tørrfisk fra Lofoten er de to norske produktene som tidligere er tildelt PGI.

- Dette er en stor dag for Lofoten, for Norge og ikke minst en stor og velfortjent anerkjennelse til sauebøndene i Lofoten og Lofotlam som nå kan dokumentere internasjonalt at de produserer lammekjøtt i verdens klasse, sa landbruks- og matminister Geir Pollestad under dagens tildeling.

Spesialitetsmerke til Kyvik Sild og Beiarmat

Spesialitet er det offisielle merket for unike og utsøkte produkter innen norsk lokalmat- og drikke med helt spesielle kvaliteter og Særpreg. I dag fikk Kyvik Sild AS Spesialitetsmerket for Norrøna spekesildfilet og Norrøna Kryddersildfilet. Beiarmat AS ble hedret med Spesialitet for sine geitoster Beiarværing og Sæter Whiskeyrøkt.

- Spesialitetsmerket tildeles kun de produktene som virkelig skiller seg ut, og disse blir valgt ut av en uavhengig fagjury. De fire produktene som i dag får Spesialitetsmerket er i særklasse i sin kategori og har derfor gjort seg fortjent til denne hedersbetegnelsen, sier Pollestad

Grüne Woche i Berlin er en av verdens største forbrukermesser for landbruk, mat og reiseliv. Landbruks- og matdepartementet står bak den norske deltakelsen sammen med Innovasjon Norge og Norges ambassade i Berlin.

Pressekontakter:

Landbruks- og matdepartementet
Seniorrådgiver Heidi Eriksen Riise: + 47 975 17 227

Seniorrådgiver Lotte Brudevoll + 47 957 66 169

Innovasjon Norge

Seniorrådgiver Herman Ringstad + 47 480 40 535

Internationale Grüne Woche, 17.01. - 26.01.2025

Messe Berlin: Norwegen, Stand nr. 160, hall 8.2,