Rapport om samling av NTNU-campus
Historisk arkiv
Publisert under: Regjeringen Solberg
Utgiver: Kunnskapsdepartementet
Nyhet | Dato: 17.12.2018
Regjeringen besluttet i januar 2018 at campus NTNU skal utvikles som et helhetlig og sammenhengende prosjekt med tverrfaglig samling av fagmiljøer rundt Gløshaugen. Nå har Statsbygg, i tett samarbeid med Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU), oversendt en ny rapport som ser på hvordan prosjektet kan løses.
Kunnskapsdepartementet ga i mars 2018 Statsbygg i oppdrag å utarbeide en rapport som beskriver de overordnede rammene for hvordan campussamlingen ved NTNU kan gjennomføres (OFP-rapport). Rapporten er nå oversendt departementetet.
- Campus NTNU er et stort og viktig prosjekt både for NTNU, Trondheim og hele universitet- og forskningssektoren i Norge. Den nye rapporten danner grunnlag for regjeringens vurdering om man skal gå i gang med et forprosjekt for campussamling. Før regjeringen tar stilling til dette skal rapporten gjennom en ekstern kvalitetssikring, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø (V).
I rapporten for oppstart av forprosjekt for en ny campus i Trondheim har Statsbygg og NTNU kartlagt mange mulige utbyggingstomter for campussamling og vurdert dem opp mot måloppnåelse, risiko og kostnader. Det er jobbet med volumstudier og funnet tomteklynger som er store nok til å samle hele fagmiljøer. Arbeidet er gjort i tett samarbeid med Trondheim kommune. Det er avklart at prosjektet lar seg realisere med tomter som alle er i statlige eie på og rundt Gløshaugen. I tillegg er det sett nærmere på energiløsninger som solceller og sesonglager for varme.
Fakta NTNU Campussamling
-
19. januar 2018 vedtok Regjeringen konseptvalg og arealramme for NTNU Campussamling, med nybygg på inntil 92 000 m2 BTA og ombygging av eksisterende arealer på inntil 45 000 m2 BTA.
-
13. mars 2018 ga Kunnskapsdepartementet Statsbygg i oppdrag å starte arbeidet med Oppstart forprosjekt (OFP) for campussamling ved Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU). OFP-rapporten er utarbeidet i tett samarbeid mellom Statsbygg og NTNU i en felles prosjektorganisasjon.
-
Nybygg kombinert med ombygging av eksisterende bygningsmasse muliggjør samling av NTNUs virksomhet i Gløshaugområdet. De humanistiske og samfunnsvitenskapelige miljøene flyttes fra Dragvoll, mens kunst-, arkitektur- og musikkmiljøene flyttes fra spredte lokasjoner i sentrum. Campussamlingen legger til rette for økt tverrfaglighet og bedre kvalitet i utdanning, forskning, innovasjon, kunst og formidling.
-
Konseptet innebærer også ombygging av Vitenskapsmuseets magasiner, arealer for fangst- og lagring av CO2 til NTNUs arbeid innen europeisk forskningsinfrastruktur (ESFRI) og nye universitetsarealer integrert i senter for psykisk helse ved St. Olavs hospital på Øya.