Supersunt reinsdyrkjøtt
Historisk arkiv
Publisert under: Regjeringen Stoltenberg II
Utgiver: Landbruks- og matdepartementet
Nyhet | Dato: 22.10.2012
En fersk studie fra Universitetet i Tromsø viser at reinsdyrkjøtt er noe av det sunneste kjøttet du kan legge på tallerkenen.
Reinsdyrkjøtt er noe av det magreste kjøttet du kan spise. Kjøttet er i tillegg sammenlignbart med fisk og sjømat når det kommer til omega-3 og essensielle fettsyrer.
– Reinsdyrkjøtt er faktisk veldig sunt! Det inneholder mer enn dobbelt så høye verdier av noen næringsstoff enn annet kjøtt, samtidig som det kan sammenlignes med kylling i fettinnhold, sier stipendiat ved Det helsevitenskapelige fakultet, Ammar Eltayeb Ali Hassan.
Landbruks- og matminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp), var tidligere denne måneden i Finnmark. Sammen med Markedsutvalget for reinkjøtt og Opplysningskontoret for egg og kjøtt ble landets fremste matbloggere invitert til Lakselv for å være med på merking og slakt av rein. Og selvsagt, for å oppleve kokkekunst av beste slag laget av unike råvarer.