Trondheim blir vertsby for Bocuse d’Or i 2024

Dette innholdet er mer enn 2 år gammelt.

Den internasjonale konkurransen Bocuse d’Or  arrangeres i Lyon annen hvert år. I 2024 er det Trondheim som får det ærefulle oppdraget med å være vert for den europeiske konkurransen i kokkekunst.

– Et stort gratulere til Trondheim. Dette er et løft for Matnasjonen Norge, og ikke minst for alle i matmiljøet og -faget i Trøndelag, sier landbruks- og matminister Sandra Borch.  Dette er en unik arena for både kokker og lokale råvareprodusenter til å vise seg frem for hele verden sier, Borch.

Siden 1987 har Norge deltatt i Verdensfinalen i Bocuse d’Or 15 ganger med toppresultater. Norge er med sine 11 pallplasseringer per 2020, det landet i verden med flest medaljer i Bocuse d’Or, med en medalje mer enn vertslandet Frankrike.

Regjerende Europamester Christian André Pettersen har vært æresdommer i Bocuse d’Or Europe i Budapest 23. og 24. mars.
Regjerende Europamester Christian André Pettersen har vært æresdommer i Bocuse d’Or Europe i Budapest 23. og 24. mars. Foto: Tom Haga/Bocuse d’Or