Trondheim blir vertsby for Bocuse d’Or i 2024
Nyhet | Dato: 24.03.2022 | Landbruks- og matdepartementet
Den internasjonale konkurransen Bocuse d’Or arrangeres i Lyon annen hvert år. I 2024 er det Trondheim som får det ærefulle oppdraget med å være vert for den europeiske konkurransen i kokkekunst.
– Et stort gratulere til Trondheim. Dette er et løft for Matnasjonen Norge, og ikke minst for alle i matmiljøet og -faget i Trøndelag, sier landbruks- og matminister Sandra Borch. Dette er en unik arena for både kokker og lokale råvareprodusenter til å vise seg frem for hele verden sier, Borch.
Siden 1987 har Norge deltatt i Verdensfinalen i Bocuse d’Or 15 ganger med toppresultater. Norge er med sine 11 pallplasseringer per 2020, det landet i verden med flest medaljer i Bocuse d’Or, med en medalje mer enn vertslandet Frankrike.
- Les mer hos Bocuse d'Or Norge (bocusedornorge.no)