Vann for sine bidrag til eit sunnare kosthald

Dette innhaldet er meir enn 2 år gammalt.

Torsdag delte Helse- og omsorgsdepartement ut sine utmerkingar for sunnare kosthald. Vinnarane er Grilstad og Baker- og Konditorbransjens Landsforening.

Grilstad vann i kategorien Sunnare produkt med serien Lev Litt Lettere.

– Det er eit gode at vi som forbrukarar har moglegheit til å velje sunnare produkt når vi ønsker det. Det har ei betydning for folkehelsa, seier helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol.

Ei merking som hjelp forbrukaren

I kategorien Sunnare marknadsføring vann Baker- og Konditorbransjens Landsforening med merkeordninga Brødskalaen.

– Denne merkeordninga er ei enkel, grafisk framstilling av kor grovt brødet er, og er eit godt eksempel på merking som kan hjelpe forbrukarane å finne sunnare alternativ, seier Kjerkol.

Fem prisvinnere under utdeling av matpriser
Frå venstre: Gunnar Bakke frå Baker- og Konditorbransjens Landsforening (BKLF), statssekretær i Helse- og omsorgsdepartementet Ole Henrik Krat Bjørkholt, Elisabeth Skjegstad i Opplysningskontoret for frukt og grønt, og Ingvill Måkestad Bovim og Vidar Riseth frå Rema 1000. Foto: Opplysningskontoret for frukt og grønt

Gode val til lågare pris

Andre- og tredjeplassen i kategorien Sunnare produkt gjekk til ISS med matfilosofien Good Mood Food og Unil med sine First Price-produkt med grunngjeving i at dei gir ernæringsmessige gode val til ein lågare pris.

I kategorien Sunnare marknadsføring fekk Rema 1000 andreplassen for deira støtte til aktiv idrett med frukt og grønt på idrettsarrangement, mens tredjeplassen gjekk til Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG) med 5 om dagen barnehage.

Helse- og omsorgsdepartementet sine utmerkingar skal fremje arbeidet med å legge til rette for eit sunnare kosthald.

Knytt til intensjonsavtalen

Aktørane som kjempar om utmerkingar er alle knytt til intensjonsavtalen. Dette er ein samarbeidsavtale mellom helsemyndigheitene og matbransjen for å betre kosthaldet i befolkninga. Avtalen gjeld fram til og med 31. desember 2025.

Vinnarane blei kåra på UMAMI Lillestrøm torsdag i samband med seminaret Spisevaner endres raskt i krisetider – mulighetsrom for det vi skal spise #MerAv.

Arrangørar var Norges Frukt- og Grønnsaksgrossisters Forbund, Sjømat Norge, Baker- og Konditorbransjens Landsforening og Opplysningskontoret for frukt og grønt.

Tilbakemeldingsskjema

Fant du det du lette etter?

Tusen takk for ditt svar!

Det er ikke deg, det er oss.

Det oppsto en uventet feil med serveren. Prøv igjen senere.