Regionalnytt 5 2018

Merkur blir en del av Distriktssenteret

Fra 1. januar 2019 overtar Distriktssenteret forvaltningen av Merkur-programmet. Målsettingen er å styrke butikkens rolle som lokal samfunnsutvikler.

 


Steigen mot strømmen

Der andre småkommuner ser folketallet synke med flere titalls personer i året, har Steigen klart å stabilisere og sågar vokse. Kommunen legger godt til rette for næringslivet, tiltrekker seg innovative arbeidsplasser og arbeider målrettet med omdømmet.

 


Evaluering av byregionprogrammet

Omstilling i næringslivet er nødvendig for å møte framtidens utfordringer. Det gjelder uavhengig av næring og uavhengig av hvor i landet den befinner seg. I regjeringens Utviklingsprogram for byregioner har 37 byregioner med nesten halvparten av landets kommuner jobbet sammen om prosjekter for å styrke vekstkraften i byregionene. Ved å knytte sentra og omland bedre sammen, skal større deler av regionen ta del i dynamikken i næringslivet.

 


Anne Karin Hamre – ny leiar for regionalpolitisk avdeling

Anne Karin Hamre er ny ekspedisjonssjef for regionalpolitisk avdeling i Kommunal- og moderniseringsdepartementet. Ho kjem frå stillinga som fylkesmann i Sogn og Fjordane, og tek med seg mykje kunnskap om lokal og regional forvaltning og politikk til departementet.

 


Flere aktuelle saker: