Historisk arkiv

Alle statlige etater med varefakta innen 2001

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Arbeids- og administrasjonsdepartementet

Pressemelding

Nr: 9/98
Dato: 24.02.98

Alle statlige etater med varefakta innen 2001

- Regjeringen vil pålegge alle statlige etater å lage sine egne konkrete serviceerklæringer, sa arbeids- og administrasjonsminister Eldbjørg Løwer på et møte med representanter for departementer og statsetater i Oslo tirsdag. Møtet på Holmenkollen Park Hotell innebar startskuddet for Regjeringens program for bedre service overfor brukerne av statsforvaltningen. Regjeringen har som mål at alle statlige etater skal lage serviceerklæringer innen utgangen av år 2000.

En serviceerklæring er «varefakta» på offentlige tjenester som på en forståelig og oversiktlig måte gir opplysninger til brukerne om hva de kan forvente i sitt møte med etaten. Serviceerklæringene skal være sluttproduktet av en prosess som skal bringe etatens service opp på et akseptabelt nivå. Målet er bl.a. korte og forutsigbare saksbehandlingstider og god informasjon til publikum.

Den mest omtalte serviceerklæringen er den som ble avgitt av trygdeetaten i Nord-Trøndelag i juni 1997, og som regjeringen viser til i sin Voksenåsenerklæring. På grunnlag av de positive erfaringene både hos brukerne og etatens tilsatte vil trygdeetaten gå videre med å innføre slike erklæringer. Trygdeetaten har vedtatt at alle fylkene skal ha innført serviceerklæringer innen utgangen av 2000.

Kontaktperson: Rådgiver Tore Simonsen, Avdeling for forvaltningspolitikk, tlf. 22244990

Lagt inn 24. februar 1998 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen