Historisk arkiv

Brukerpris til Fylkestrygdekontoret i Nord-Trøndelag og Arbeidsmarkedsetaten

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Arbeids- og administrasjonsdepartementet

Pressemelding

Nr. 21/98
Dato: 23. april 1998

Brukerpris til Fylkestrygdekontoret i Nord-Trøndelag og Arbeidsmarkedsetaten

Fylkestrygdekontoret i Nord-Trøndelag og Arbeidsmarkedsetaten ble torsdag overrakt den nyinnstiftede prisen Brukeretat 97 for sin innsats for brukervennlighet og god publikumsservice. Arbeids- og administrasjonsminister Eldbjørg Løwer hadde tatt turen til Levanger for å overrekke prisen til toppsjefene i de to etatene, fylkestrygdedirektør Knut Grendstad og arbeidsdirektør Ted Hanisch.

Kåringen av Brukeretat 97 er gjort av Arbeids- og administrasjonsdepartementet på grunnlag av en konkurranse der statlige etater ble bedt om å dokumentere forbedringer i tjenestetilbudet, aktiv kontakt med brukerne og innsats for å imøtekomme brukernes behov. Prisen er på 100.000 kroner. Statsråd Løwer sa at departementet fant å ville dele prisen mellom to etater som på hver sin måte har arbeidet aktivt for å oppfylle målene om en brukerorientert statsforvaltning.

Trygdeetaten i Nord-Trøndelag har fokusert sterkt på å redusere saksbehandlingstidene og få ned restansene og har oppnådd konkrete resultater på disse områdene. Juryen har også lagt vekt på at fylkestrygdekontoret har gått ut til sine brukere med såkalte serviceerklæringer. Statsråd Løwer sa under prisutdelingen at slike erklæringer er et sentalt element i Regjeringens program for en brukerorientert forvaltning, og at fylkestrygdekontoret har vært et eksempel for resten av etaten og for statsforvaltningen på dette området.

Arbeidsmarkedsetaten har fått prisen for sin vekt på å kvalitetssikre etatens tjenester og funksjoner. På denne måte har etaten blitt i stand til å sikre sine viktigste brukere, arbeidsgivere og arbeidssøkere, likebehandling og forutsigbarhet i møtet med etaten. Løwer understreket at dette er sentrale deler av en statlig brukerorientering. Etter juryens vurdering har etaten også unngått å gjøre sitt kvalitetssystem statisk og satt seg selv i stand til å bruke sin egen erfaring og tilbakemelding fra brukerne til å forbedre sin måte å fungere på.

Kontakter for nærmere informasjon:
Rådgiver Tore Simonsen, Avd. for forvaltningspolitikk, tlf 2224 4990
Informasjonssjef Leiv Ellingsen, tlf 2224 4609

Lagt inn 23. april 1998 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen