Historisk arkiv

Flyreiseavtale inngått mellom staten og SAS med samarbeidspartnere

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Arbeids- og administrasjonsdepartementet

Pressemelding

Nr. 15/98
Dato: 1. april 1998

Flyreiseavtale inngått mellom staten og SAS med samarbeidspartnere

Med virkning fra 1. april er det er inngått en ny flyreiseavtale mellom staten og SAS med samarbeidspartnere. Kontraktene er inngått på grunnlag av en åpen, internasjonal anbudskonkurranse om nye, sentrale rammeavtaler om flytransport for personer som reiser for statens regning. SAS fikk kontrakten for innenlandsrutene i samarbeid med Widerøe og for utenlandsrutene i samarbeid med Lufthansa, Falcon Aviation og Air Baltic. De to separate rammeavtalene for henholdsvis persontransport innenlands og persontransport til og fra og i utlandet trer i kraft fra 1. april 1998.

Arbeids- og administrasjonsminister Eldbjørg Løwer er tilfreds med avtalene som er inngått, og sier de vil kunne spare offentlige reisebudsjetter for betydelige beløp. Rammeavtalene er inngått for staten av Statens forvaltningstjeneste, som har det rent operative ansvaret for avtalene. Avtalene er bindende for statsforvaltningen og forvaltningsbedriftene. Statsforetak og særlovselskaper mv kan også benytte seg av avtalene, som gjelder for statens tjenestereiser og for reiser som betales eller refunderes av det offentlige.

De to rammeavtalene har en samlet beregnet verdi på ca. 500 mill. norske kroner. Avtalene gjelder for ett år med mulighet for forlengelse inntil ett år.

- Under ellers like vilkår skal det selskapet som har fått kontraktene prefereres, sier statsråd Løwer. Hun opplyser at departementet vil sende ut nærmere retningslinjer for hvordan statlige etater skal bruke avtalene.

Kontakt for nærmere opplysninger: Prosjektleder Klara Bøe, Arbeids- og administrasjonsdepartementet, tel. 2224 4967.

Lagt inn 1. april 1998 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen