Historisk arkiv

Første møte i Slottsutvalget

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Arbeids- og administrasjonsdepartementet

Pressemelding

Nr. 61/98
12.11.98

Første møte i Slottsutvalget

Et bredt sammensatt slottsutvalg som skal føre tilsyn med de statseide kongelige eiendommene hadde sitt første møte onsdag. Utvalget har en rådgivende og innstillende funksjon i forvaltningen av Det kongelig slott og de øvrige statseide kongelige eiendommene og skal bl a uttale seg om framtidige rehabiliteringsplaner. I tillegg til Slottet skal utvalget føre tilsyn med Bygdøy kongsgård, Oscarshall, Gamlehaugen og Stiftsgården.

- Gjennomføringen av de gjenstående byggearbeidene på Slottet vil ikke være tema i Slottsutvalget, sier lederen for utvalget, departementsråd Brit Denstad. Hun viser til at forslag til den videre framdriften av byggearbeidene vil bli lagt fram for Stortinget i forbindelse med revidert nasjonalbudsjett til våren.

Denstad understreker at Slottsutvalget skal ha en koordinerende oppgave i den framtidige forvaltningen av de kongelige eiendommene. Ansvaret for eiendommene er i dag fordelt på to etater - Slottsforvaltningen, som har ansvaret for eiendommene i hovedstaden, og Statsbygg, som har ansvaret for de øvrige.

- Målet for utvalgets arbeid er å bidra til å ivareta en riktig balanse mellom antikvariske hensyn og hensynet til at eiendommene skal fungere best mulig. Å sikre en styrt, samordnet og forutsigbar forvaltning er også en viktig del av utvalgets målsetning, sier Denstad.

- Utvalget skal bl.a. se til at det foreligger en tilstrekkelig dokumentasjon av bygninger og inventar og at det utføres tilstandsvurderinger for hver av eiendommene. Det skal foreslå generelle retningslinjer for eiendomsforvaltningen og påse at det blir utarbeidet langsiktige forvaltningsplaner. Utvalget skal også foreslå hvilke tiltak som skal prioriteres, sier hun.

Denstad representerer Arbeids- og administrasjonsdepartementet i utvalget, som ellers består av representanter for Hoffet, Statsministerens kontor, Finansdepartementet, Riksantikvaren, Statsbygg og Slottsforvaltningen.

Til redaksjonen: Utvalgets leder, departementsråd Brit Denstad kan kontaktes på telefon 2224 4608. Informasjonskontakt ellers: Informasjonssjef Leiv Ellingsen, 2223 4609, mobil 9175 2615. Bilde av Denstad kan fås ved henvendelse til informasjonsenheten i AAD. Lagt inn 13. november 1998 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen