Historisk arkiv

Gunnar Kjønnøy ny fylkesmann i Finnmark

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Arbeids- og administrasjonsdepartementet

Pressemelding

Nr. 34/98
Dato: 7. august 1998

Gunnar Kjønnøy ny fylkesmann i Finnmark

Departementsråd Gunnar Kjønnøy er i statsråd i dag utnevnt til fylkesmann i Finnmark. Kjønnøy etterfølger Svein Alsaker, som tidligere i år ble utnevnt til fylkesmann i Hordaland.

Kjønnøy har vært departementsråd i Fiskeridepartementet siden 1989. Gunnar Kjønnøy er 51 år gammel og er født og oppvokst i Averøy på Nordmøre. Av utdanning er han sosialøkonom fra Universitetet i Oslo. Fra 1972 til 1979 var han ansatt i forskjellige stillinger i Finansdepartementet, Kommunaldepartementet og Distriktenenes utbyggingsfond. I Fiskeridepartementet har Kjønnøy arbeidet i ulike lederstillinger siden 1980. Den nye fylkesmannen har siden 1984 spesielt arbeidet med firskeriforholdene til Sovjetunionen/Russland, og har siden 1989 ledet de årlige forhandlingene med Russland om ressursforvaltningen i Barentshavet.

- I Gunnar Kjønnøy har Finnmark fått en fylkesmann med inngående kjennskap til fylket, sier arbeids- og administrasjonsminister Eldbjørg Løwer. - Gjennom sitt arbeid med fiskeri-, distrikts- og regionalpolitiske spørsmål har han svært god innsikt i de problemene og utfordringene fylket står overfor, sier Løwer.

Lagt inn 7. august 1998 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen