Historisk arkiv

Hva vil skje med Norge fram mot år 2030?

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Arbeids- og administrasjonsdepartementet

Pressemelding

Nr: 27/98
Dato: 16.05.98

Hva vil skje med Norge fram mot år 2030?

Arbeids- og administrasjonsdepartementet arrangerer 18. og 19. juni en internasjonal konferanse og workshop som gir startsignalet for prosjektet "Norge 2030". Erfaringsutveksling med representanter fra sentrale internasjonale miljøer er et av formålene med konferansen. Bl.a. vil erfaringer fra nasjonale og transnasjonale arenaer som EU, OECD, Canada, Finland og Danmark bli presentert.

"Norge 2030" er en forvaltningspolitisk scenariostudie, der framtidige utfordringer for offentlig sektor står i fokus. Prosessen skal styrke forvaltningens omstillings- og utviklingsberedskap i forhold til langsiktige utfordringer og bedre grunnlaget for departementenes strategiske planlegging. En av hovedmålsettingene for prosjektet er å styrke embetsverkets fokus på langsiktige utfordringer og problemstillinger. Prosjektet er tverrdepartementalt og tar sikte på en avslutning på forsommeren år 2000.

Statsråd Eldbjørg Løwer vil åpne konferansen der blant annet resultatene av en framtidsstudie om Europa, "Scenarios Europe year 2010", vil bli offentliggjort. Direktøren for OECDs Advisory Unit vil orientere om OECDs arbeid med langsiktig perspektivutvikling. I tillegg vil bl.a. erfaringer fra Finlands og Canadas nasjonale framtidsstudier bli presentert. Hensikten og nytten av framtidsstudier vil deretter drøftes i et panel hvor internasjonale gjester bidrar sammen med representanter fra Statoil og Telenor.

Flere av de internasjonale deltakerne vil delta på workshopen dagen etter. Denne workshopen vil konsentrere seg om metodikk knyttet til scenarioutvikling, samt temaet "global utvikling". Erfaringene fra både EU og OECD vil utgjøre sentrale bidrag.

Kontakt for nærmere opplysninger om konferansen, konferansedokumenter m.v.:
Rådgiver Erik Øverland, Avdeling for forvaltningspolitikk, telefon 2224 4817.

Konferansen er åpen for pressen. Konferanselokale er Plenumssalen i R4, Pløensgt. 8.

For deltaking på hele eller deler av konferansen, kontakt Synnøve Mohn Johanssen, informasjonsenheten, telefon 2224 4615.

Vedlegg: linkdoc#docKonferanseprogram

Lagt inn 16. juni 1998 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen