Historisk arkiv

IBM og Forvaltningsnettprosjektet inngår rammeavtale

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Arbeids- og administrasjonsdepartementet

Pressemelding

Nr: 67/98
Dato: 11.12.98

IBM og Forvaltningsnettprosjektet inngår rammeavtale

Arbeids- og administrasjonsdepartementet og Kommunenes Sentralforbund har signert en rammeavtale med IBM om leveranser av datatjenester og -produkter til offentlig sektor. Partene har gjennom forhandlinger kommet fram til en avtale begge parter er tilfreds med.

På vegne av Arbeids- og administrasjonsdepartementet og Kommunenes Sentralforbund inngikk Forvaltningsnettprosjektet i høst avtale med 25 leverandører om datatjenester og -produkter til offentlig sektor. Forhandlingene mellom Forvaltningsnettprosjektet og IBM ble avbrutt i oktober etter at en ikke kom til enighet om vilkårene i avtalen. Etter en nærmere avklaringsrunde ble imid-lertid forhandlingene gjenopptatt. IBM har nå begrenset sine leveranser til det de kan garantere for. Dette er innenfor avtaleverket.

- I avtalen som nå er inngått er IBM ikke gitt særvilkår i forhold til de andre leverandørene, sier avdelingsdirektør Ottar Ostnes, Arbeids- og administrasjonsdepartementet.

- IBM er en betydelig leverandør til kommunal sektor. Vi er fornøyd med at de nå er med i forvaltningsnettavtalene, sier underdirektør Svein Erik Wilthil i Kommunenes Sentralforbund.

- Denne avtalen er viktig for oss fordi det omfatter leveranser av sentrale tjenester og produkter innen statlig og kommunal sektor, sier direktør for IBM Global Services, Bjørn Evensen i IBM. - Vi er derfor tilfreds med at vi nå har kommet til enighet, avslutter Evensen.

Over forvaltningsnettavtalene kan kommunale og statlige virksomheter anskaffe tele- og datatjenester/produkter. Virksomhetene slipper EØS-utlysning, og vil dermed spare arbeid, tid og kostnader. Tilbudene inngår i en helhetlig sammenheng, der AAD og KS tar ansvar for samordning og videreutvikling.

Kontaktpersoner:

Avd.dir. Ottar Ostnes, Arbeids- og administrasjonsdepartementet, tlf. 22 24 46 45 U.dir. Svein Erik Wilthil, Kommunenes Sentralforbund, tlf. 22 94 77 57 Prosjektleder Svein Sefland, Arbeids- og administrasjonsdepartementet, tlf. 22 24 49 64 Informasjonssjef Gry Rohde Nordhus, IBM, tlf. 66 99 84 80/932 48 848 Lagt inn 11. desember 1998 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen