Historisk arkiv

Krav om serviceerklæringer i forvaltningen

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Arbeids- og administrasjonsdepartementet

Pressemelding

Nr. 30/98
14.07.98

Krav om serviceerklæringer i forvaltningen

I et brev til departementene pålegger regjeringen alle statlige etater å gå ut med serviceerklæringer til sine brukere innen utgangen av år 2000. Erklæringene skal vise brukerne hva de kan forvente i sitt møte med forvaltningen, og skal bidra til å høyne servicenivået og kvaliteten på offentlige tjenester.

I brevet til departementene skriver arbeids- og administrasjonsminister Eldbjørg Løwer at alle som er i kontakt med statlig forvaltning har krav på få god behandling av tilsatte som kan sin oppgave og har den riktige kompetansen. Hum framhever det som viktig at etatene i sine erklæringer oppfordrer sine brukere til dialog og at etatene vil bruke tilbakemeldingene fra brukerne til å forbedre sin måte å arbeide på.

Erklæringene skal bl a inneholde informasjon om saksbehandlingstider, andre ventetider, retten til å klage og hvordan slike klager vil bli behandlet. Det er et mål at brukerne av statlig forvaltning enten de er enkeltpersoner, organisasjoner eller næringsliv skal kunne forstå hvorfor de blir behandlet som de blir. Forvaltningen skal være organisert slik at det er lett forbrukerne å finne fram til riktig etat og personer, framhever arbeids- og administrasjonsministeren.

Kontakt for nærmere informasjon:

Rådgiver Tore Simonsen, Avdeling for forvaltningspolitikk, tlf 2224 4990.

Lagt inn 14. juli 1998 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen