Historisk arkiv

Løwer foreslår å gjøre styret for Arbeidsdirektoratet om til råd

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Arbeids- og administrasjonsdepartementet

Pressemelding

Nr. 39/38
Dato: 10. september 1998

Løwer foreslår å gjøre styret for Arbeidsdirektoratet om til råd

Arbeids- og administrasjonsminister Eldbjørg Løwer ønsker at Arbeidsdirektoratets styre skal gjøres om til et råd. Styret for Arbeidsdirektoratet er forankret i Sysselsettingsloven. Formuleringen i loven indikerer at styret var ment å skulle virke som et besluttende organ. Praksis har vært at styret ikke leder arbeidsmarkedsetaten, men har en rådgivende rolle overfor arbeidsdirektør og i noen grad overfor departementet.

- Jeg finner denne situasjonen med et lovverk som ikke avspeiler realitetene svært lite tilfredsstillende, sier statsråd Løwer. Hun opplyser at Arbeids- og adminisrasjonsdepartementet derfor nå sender ut et høringsnonat med forslag om at styret omgjøres til et rådgivende organ.

Sammensetningen av styret er også fastlagt i loven. Bl.a skal arbeidstakere og arbeidsgiver hver ha to representanter i styret. Representasjonen fra partene har hittil vært ordnet slik at LO og NHO har hatt disse representantene. Dette innebærer at sentrale deler av arbeidslivet ikke er representert. Departementet foreslår i høringsnotatet å utvide antall organisasjoner som blir representert i det rådgivende organet i forhold til representasjonen i dagens styre. Det foreslår at representasjonen fastsettes av departementet bl.a. ut i fra organisasjonens faktiske størrelse og representativitet i forhold til arbeidsmarkedet.

Høringsfristen er 10. desember 1998.

Kontakt for nærmere informasjon: Ekspedisjonssjef Morten Reymert, Arbeidsavd. tlf 2224 4700.

Lagt inn 11. september 1998 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen