Historisk arkiv

Løwer vil desentralisere statlige oppgaver

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Arbeids- og administrasjonsdepartementet

Pressemelding

Nr: 62/98
Dato: 17.11.98

Løwer vil desentralisere statlige oppgaver

Arbeids- og administrasjonsminister Eldbjørg Løwer setter i disse dager ned en embetsmannsgruppe som skal utrede mulighetene for desentralisering av statlige arbeidsoppgaver.

I tråd med Voksenåserklæringen har Løwer tatt initativet til en bred kartlegging av hvilke statlige oppgaver som kan desentraliseres.

- Med utgangspunkt i de muligheter som ny IT-teknologi gir oss, er det særlig interessant å få utredet hvilke statlige oppgaver og funksjoner som kan legges til distriktene, sier arbeids- og administrasjonsminister Eldbjørg Løwer. I gruppens mandat ligger også nye utfordringer staten blir satt til å løse.

Embetsmannsgruppen skal ledes av Arbeids- og administrasjonsdepartementet, og vil ha medlemmer fra Kommunal- og regionaldepartementet samt Nærings- og handelsdepartementet. Gruppen skal blant annet gjennomgå arbeidsoppgaver i sentralforvaltningen med sikte på å skille ut oppgaver til regionalt og lokalt nivå.

Den skal også vurdere IT som regionalpolitisk virkemiddel i statsforvaltningen, og foreslå forsøk med forvaltning på tvers av organisatoriske og geografiske grenser.

Innenfor gruppens mandat ligger også prosjekter med telependling og fjernkontor. Arbeidet koordineres med den partsammensatte arbeidsgruppen på fjernarbeid som skal settes ned etter gjeldende hovedtariffavtale.

Embetsmannsgruppen rapporterer direkte til statssekretærutvalget for omstilling og fornying, og arbeidet skal være avsluttet innen utgangen av 1999.

Nærmere informasjon:
Statssekretær Kjell I. Alvheim AAD telefon 222 44 602 eller
informasjonsrådgiver Runar I. Malkenes telefon 222 44 615

Lagt inn 17. november 1998 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen