Historisk arkiv

Redusert ledighet fører til omorganisering i Arbeidsmarkedsetaten

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Arbeids- og administrasjonsdepartementet

Pressemelding

Redusert ledighet fører til omorganisering i Arbeidsmarkedsetaten

Den gunstige utviklingen på arbeidsmarkedet med nedgang i ledigheten gir også grunnlag for en viss slanking og omorganisering av Arbeidsmarkedsetaten, mener Arbeids- og administrasjonsdepartementet. Som ledd i omorganiseringen har departementet besluttet å omgjøre 27 arbeidskontor til avdelingskontor. Tre kontor vil bli slått sammen med andre arbeidskontor i samme by, og fire vil bli nedlagt.

Arbeids- og administrasjonsminister Eldbjørg Løwer sier at formålet med endringene også er at Arbeidsmarkedsetaten skal få mer tid til kundebehandling. Antall ledere og tid nyttet til administrasjonsarbeid vil bli redusert, sier Løwer.

De administrative ressursene i arbeidsmarkedsetaten har de siste årene blitt redusert i tråd med nedgangen i tiltaksnivået. Sett under ett har reduksjonen vært på mer enn 200 årsverk i perioden fra 1995 til 1998. Samtidig har etaten gjennom interne omdisponeringer økt sin innsats innen attføring og formidling. Dette har vært mulig på grunn av den gunstige utviklingen på arbeidsmarkedet hvor ledigheten er halvert siden 1993.

Statsråden sier hun er glad for den gunstige utviklingen på arbeidsmarkedet.

- På den annen side er jeg klar over at det for enkelte lokalsamfunn vil være negativt å miste arbeidskontoret på grunn av bortfall av arbeidsplasser og økt reiseavstand til arbeidskontoret for de som ønsker personlig kontakt. Jeg har derfor innenfor de administrative ressursene som er tilgjengelig lagt vekt på å ivareta hensynet til distriktene og spredt bosetning, sier Løwer. Hun påpeker at når arbeidskontor omgjøres til avdelingskontor vil arbeidsmarkedsetaten fortsatt være fysisk tilstede i de aktuelle kommunene.

- Der hvor arbeidsmarkedsetaten ikke lenger vil være fysisk tilstede, har jeg bedt etaten ta kontakt med kommunene som blir berørt. Formålet er å få en dialog for å legge til rette for løsninger som kan sikre fortsatt tilgjengelighet til de mest brukerrettede tjenester i etaten. Samarbeidsordninger av typen offentlige servicekontor kan inngå i disse drøftinger. Etatens utvikling av videoarbeidskontor er også en løsning som kan vurderes på de steder hvor etatens fysiske tilstedeværelse faller bort, sier statsråden.

Løwer påpeker også at utviklingen med bruk av Internett har gjort at informasjon om bl. a. ledige stillinger er blitt vesentlig lettere tilgjengelig.

- Denne utviklingen er med på å gjøre deler av etatens tjenestetilbud tilgjengelig alle steder, uten at etaten er fysisk til stede i form av ansatte og kontoråpningstid, sier arbeids- og administrasjonsministeren.

Vedlegg: linkdoc002005-070045#docEndringer i arbeidsmarkedsetatens organisasjon.

Lagt inn 16. september 1998 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen