Historisk arkiv

Regulerte husleier i Oslo og Trondheim kan økes med 9 %

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Arbeids- og administrasjonsdepartementet

Pressemelding

Nr: 63/98
Dato: 20.11.98

Regulerte husleier i Oslo og Trondheim kan økes med 9 %

Arbeids- og administrasjonsdepartementet har vedtatt å gi mulighet for 9 % øking av høyeste lovlige leie for husleieregulerte førkrigsboliger. Dette gjelder boliger i Oslo og Trondheim som er regulert etter kapittel II i husleiereguleringsloven. En eventuell husleieøkning kan skje fra 1. januar 1999. Siste tillatte leieforhøyelse for disse boligene var 2 % per 1. januar 1997.

Det vil ikke bli økte satser for utført indre og ytre vedlikehold som utleier kan kreve inn fra leietaker. Månedlig vedlikeholdstillegg blir derved uendret i 1999 for begge typer vedlikehold. Satsen ble forhøyet fra 6 til 7 kroner gjeldende fra 1. januar 1997.

Avgjørelsen om økt maksimalsats for husleie er tatt på grunnlag av oversikter over kostnadsutviklingen i de mest vanlige driftsutgiftene for disse boligene. Etter flere års stillstand viser disse nå oppgang. Kostnadsutviklingen for vedlikehold gir imidlertid ikke grunnlag for øking, selv om en har kunnet se en viss stigende tendens den siste perioden, sier arbeids- og administrasjonsminister Eldbjørg Løwer.

Kontaktpersoner:

Rådgiver Karin Kilset og avdelingsdirektør Steinar Undrum, Konkurransepolitisk avdeling, tlf. 22 24 47 81

Lagt inn 20. november 1998 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen