Historisk arkiv

Samordning mellom Konkurransetilsynet og Post- og teletilsynet s

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Arbeids- og administrasjonsdepartementet

Pressemelding

Nr: 13/98
20.03.98

Samordning mellom Konkurransetilsynet og Post- og teletilsynet skal utredes

Det er behov for at tilsynet med konkurranseforholdene i telesektoren blir mer samordnet, mener arbeids- og administrasjonsminister Eldbjørg Løwer. I samarbeid med samferdselsminister Dørum har Løwer derfor gitt Konkurransetilsynet og Post- og teletilsynet i oppdrag å utarbeide forslag til retningslinjer for samarbeid og ansvars- og arbeidsfordeling mellom de to tilsynsmyndighetene. De to tilsynene skal sammen utarbeide en rapport som skal munne ut i slike forslag.

Bakgrunnen for oppdraget er at det er overlappende kompetanse mellom Post- og teletilsynet og Konkurransetilsynet når det gjelder tilsyn med konkurranseforholdene i telesektoren. På teleområdet skal Post- og teletilsynet spille en aktiv rolle for å sikre telepolitiske mål, mens begge tilsynene skal sørge for effektiv bruk av samfunnets ressurser ved å legge til rette for virksom konkurranse. Formålet med oppdraget fra departementet er å redusere eventuelle problemer som skulle følge av overlappende kompetanse.

Arbeids- og administrasjonsminister Eldbjørg Løwer understreker viktigheten av ryddige ansvarsforhold mellom de to tilsynsmyndighetene. Problemet som kan oppstå når to tilsynsmyndigheter har delvis overlappende kompetanse, er at samme forhold blir behandlet av begge tilsyn. Om disse ikke har et nært samarbeid, kan tilsynene komme til å legge ulike meninger i begreper som har en sentral plass i både konkurranselovgivningen og telelovgivningen. I følge statsråd Løwer er målet at det ikke skal være tvil om hva konkurransepolitikken for telemarkedet er eller hvordan ansvarsfordelingen mellom de to tilsynsmyndighetene fungerer.

- Det er derfor vi også har gitt tilsynene i oppdrag å utarbeide et opplegg for å gjøre hovedpunktene i samarbeidsavtalen kjent blant aktørene i markedet, sier Løwer.

I tillegg til å gjennomgå samordningsbehovet på telemarkedet, skal de to tilsynsmyndighetene også gjennomgå og opprette et tilsvarende samarbeid på postområdet. Rapporten skal ferdigstilles og oversendes departementene innen 20. juni i år.

Kontakt for nærmere informasjon: Ekspedisjonssjef Jan A. Halvorsen, Konkurransepolitisk avdeling, Arbeids- og administrasjonsdepartementet, tlf. 2224 4784.

Lagt inn 20 mars 1998 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen