Historisk arkiv

Sats på Seniormedarbeideren

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Arbeids- og administrasjonsdepartementet

Pressemelding

Nr: 60/98
09.11.98

Sats på Seniormedarbeideren

Seniormedarbeideren er en ressurs som arbeidslivet ikke er flink nok til å utnytte, og det er en gruppe som øker i antall. Dette krever en personalpolitikk som tar i bruk – og videreutvikler seniormedarbeiderne, sier arbeids og administrasjonsminister Eldbjørg Løwer.

Dette er bakgrunnen for at Arbeids- og administrasjonsdepartementet i disse dager sender ut et informasjonshefte om arbeidslivets utfordringer og muligheter for medarbeiderne som er i andre halvdel av sitt yrkesaktive liv. Bak heftet står en rekke arbeidslivsorganisasjoner, A-etaten samt Sosial- og helsedepartementet og Arbeids- og administrasjonsdepartementet.

Jeg er spesielt glad for at alle parter i arbeidslivet er representert og stiller seg bak dette initiativet. Det lover godt for den videre oppfølgingen, understreker Løwer. Idehefte har en rekke forslag til tiltak som den enkelte arbeidsplass kan iverksette for å sikre at eldre arbeidskraft blir ivaretatt som en ressurs, blant annet gjennom å utvikle en livsfaseorientert personalpolitikk.

Heftet kan fås hos Senter for Senior Planlegging eller ved Arbeidslivstjensten ved det lokale arbeidskontoret. Det er også lagt ut på Arbeidsdirektoratets hjemmeside http://www.aetat.no

Bak heftet står:

Akademikernes Fellesorganisasjon, Arbeidsdirektoratet Arbeids - og administrasjonsdepartementet Kommunenens Sentralforbund Landsorganisasjonen i Norge, (LO) Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO) Sosial- og helsedepartementet Yrkesorganisasjonernes Sentralforbund (YS) Forskningsnettverket <Yrkesliv, aldring og livsløp. Arbeidsmiljø og personalpolitikk> Senter for Senior Planlegging. Nærmere informasjon: Senter for Senior Planlegging telefon 22 55 77 04 eller Informasjonsrådgiver Runar I. Malkenes, AAD telefon 22 244615 Lagt inn 9. november 1998 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen