Historisk arkiv

Tiltak for økt konkurranse blant fondsmeklerne

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Arbeids- og administrasjonsdepartementet

Pressemelding

Nr. 6/98
26.01.98

Tiltak for økt konkurranse blant fondsmeklerne

Arbeids- og administrasjonsdepartementet og Finansdepartementet har i dag bedt Konkurransetilsynet og Kredittilsynet om å vurdere konkurranseforholdene i fondsmeklerbransjen og eventuelle tiltak for å øke konkurransen. Bakgrunnen er opplysninger som er kommet fram i den seinere tid om de svært høye fortjenestene i bransjen.

De to departementene har bedt etatene om å samarbeide om en rapport som omfatter en vurdering av konkurranseforholdene, eventuelle forslag til endringer i regelverk og rammebetingelser som gjelder for fondsmeglerbransjen, samt hvilke tiltak tilsynsetatene eventuelt vurderer å gjennomføre med de løpende virkemidlene de rår over. Rapporten skal foreligge innen 1. april.

- På bakgrunn av de opplysningene som er kommet fram i den seinere tid, ser jeg det som nødvendig å vurdere konkurranseforholdene og sette i verk nødvendige tiltak som kan fremme konkurranse og effektivitet. Derved vil priser og kostnader - og dermed også de urimelig høye fortjenestene - i verdipapiromsetningen kunne bli redusert, sier arbeids- og administrasjonsminister Eldbjørg Løwer i en kommentar.

Lagt inn 27. januar 1998 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen