Historisk arkiv

45 millioner til rehabiliteringen av Slottet i 1999

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Arbeids- og administrasjonsdepartementet

Pressemelding

Nr: 25/99
Dato: 10.05.99

45 millioner til rehabiliteringen av Slottet i 1999

Regjeringen foreslår en bevilgning på 45 millioner kroner til videreføring av arbeider med kongeleiligheten på Slottet i 1999. Bevilgningen skal i hovedsak dekke allerede forskutterte utgifter og forberedelse av byggestart med planlegging og materiellanskaffelser. Arbeidet med kongeleiligheten er forutsatt å starte 1. november. Kostnadsrammen for leiligheten ønsker Regjeringen å fremme forslag om i det ordinære statsbudsjettet for neste år, sammen med styringsstruktur og tidsplan for arbeidet.

Statsbygg har fått gjennomført en risikoanalyse av sine planer for de gjenstående delprosjektene på Slottet. Ut fra kompleksiteten i byggeprosjektet har Arbeids- og administrasjonsdepartementet fått et konsulentfirma til å gjennomføre en kvalitetssikring av forslaget til kostnadsramme og tidsplan. Departementet vil bearbeide ytterligere de forslag som er fremmet av Statsbygg og det innleide konsulentfirmaet.

Planene for rehabilitering av Slottet har også omfattet leiligheter for Kronprinsen og Prinsessen, lokaler for politieskorten og lysekroner i store festsal. I forståelse med Kongehuset har Regjeringen besluttet å ta disse delene ut av rehabiliteringsprosjektet og overlate ansvaret for den videre oppfølgingen til Utvalget for statens kongelige eiendommer, det såkalte Slottsutvalget.

Lagt inn 10. mai 1999 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen