Historisk arkiv

Dåvøy: Ingen leger ut 1. september

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Arbeids- og administrasjonsdepartementet

Pressemelding

Nr: 44/99
Dato: 20.08.99

Dåvøy: Ingen leger ut 1. september

-- Det er en misforståelse at utenlandske leger som er leid ut gjennom det danske firmaet Transmedica må være ute av norske sykehus før 1.september, sier arbeids- og administrasjonsminister Laila Dåvøy. Hun viser til at saken er klaget inn for Arbeidsleieutvalget, og at de kommer med sin avgjørelse 31.august.

· -- Først hvis saken kommer fra Arbeidsleieutvalget vil den komme tilbake på mitt bord, påpeker Dåvøy. Arbeids- og administrasjonsdepartementet fattet i fjor vedtak om at Transmedica kunne få en forlenget dispensasjon fram til 1. september 1999 for 40 utenlandske legespesialister. Samtidig ble det forutsatt at driften ble trappet ned og avviklet.

Firmaet har imidlertid søkt om ny dispensasjon. Denne søknaden er avslått av det organ som skal behandle slike saker, Arbeidsutleieutvalget, med Arbeidsdirektoratet som sekretariat. Firmaet har påklaget denne avgjørelsen, og denne klagen skal behandles på nytt i Arbeidsleieutvalget 31.august.

Fastholder utvalget sitt vedtak i klagesaken, vil saken bli behandlet av departementet som klageorgan.

-- Uansett utfall av saken i Arbeidsutleieutvalget eller eventuelt i departementet, vil Transmedica etter regelverket ha en rimelig frist for å avvikle hvis det skulle bli resultatet. Vi er selvsagt ikke ute etter å sette sykehusene i en vanskelig situasjon nå, understreker Dåvøy.


Kontakt for nærmere informasjon: Ekspedisjonssjef Morten Reymert, Arbeidsavdelingen AAD, telefon 22 24 47 00

Lagt inn 20. august 1999 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen