Historisk arkiv

Dåvøy brøyt asfalt på Fornebu

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Arbeids- og administrasjonsdepartementet

Pressemelding

Nr: 32/99
Dato: 03.06.99

Dåvøy brøyt asfalt på Fornebu

- Når asfalten på rullebanen nå fjernes symboliserer det et brudd med det som var flyplassen Fornebu og peker i retning av nye nyttige formål, sa arbeids- og administrasjonsminister Laila Dåvøy da hun i dag satte seg ved spakene på en gravemaskin og markerte starten på arbeidet med å bryte rullebanen på Fornebu.
- Asfalten skal brukes igjen som fast dekke for det store behandlingsanlegget som kommer på Storøya når Statsbygg nå tar fatt på den store miljøjobben som venter. Vi skal ikke etterlate oss noen miljøbomber på Fornebu, lovet statsråd Laila Dåvøy.
Statsbygg har laget et omfattende miljøprogram for opprydningsarbeidet på Fornebu som er kostandsberegnet til 80 millioner kroner. Ved behandlingsanlegget vil all forurenset masse bli luftet og renset for gjenbruk.

- Arbeids- og administrasjonsministeren pekte på at miljøhensyn også ligger til grunn for at regjeringen ønske om en større utbygging av Fornebu enn det Bærum kommune legger opp til:
- Regjeringens målsetting er å få til en bærekraftig utvikling på Fornebu, som gjør området til et godt sted for boliger, arbeide og rekreasjon. Dette må blant annet skje gjennom miljøvennlige transportformer, gode kollektivløsninger og en bevisst reduksjon av individuell transport. Det innebærer at det må etableres et tilstrekkelig passasjergrunnlag for god økonomisk drift av miljøvennlig kollektivtrafikk. Også ut fra slike hensyn mener jeg at det blir for lite med 5.100 boliger og 15.000 arbeidsplasser, sa Dåvøy på Fornebu.

Hun understreket at arbeidet med å forvandle Fornebu fra flyplass til et bolig og næringsområde vil ha en positiv sysselsettingseffekt:
- Fornebu vil i 10 - 15 år bli et svært sentralt område for bygg- og anleggsbransjen i landet. Som arbeidsminister er jeg positivt opptatt av alle de arbeidsplasser dette bidrar til å skape, sa statsråd Laila Dåvøy.

Lagt inn 3. juni 1999 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen