Historisk arkiv

Dåvøy tilfreds med lønnsoppgjøret i staten

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Arbeids- og administrasjonsdepartementet

Pressemelding

Nr. 22/1999
Dato: 1. mai 1999

Dåvøy tilfreds med lønnsoppgjøret i staten

Partene i lønnsforhandlingene for arbeidstakere i det statlige tariffområdet ble før midnatt enig om de ulike elementene i lønnsoppgjøret.

- Jeg er svært tilfreds med at vi oppnådde enighet i tråd med Arntsen-utvalgets innstilling på omlag 4,5 prosent, sier arbeids- og administrasjonsminister Laila Dåvøy. Hovedsammenslutningene LO, AF og Akademikerne aksepterte forslaget, YS-stat og Norsk Lærerlag anbefaler forslaget. Også Politiets Fellesforbund aksepterte i natt oppgjøret.

- Jeg er glad for at vi har kommet til enighet om hvordan vi skal videreføre kompetansereformen i staten, sier Dåvøy. Hun trekker også fram at det er oppnådd enighet om økt fleksibilitet i lønnsfastsettelsen av lærerne.

- Dette er et viktig virkemiddel for å rekruttere og ta vare på kvalifisert personale i skoleverket, påpeker Dåvøy.

Oppgjøret i det statlige tariffområdet omfatter perioden 1. mai 1999 til 30. april 2000 og består i hovedsak av følgende elementer:

  • Avsetninger til sentrale justeringer på 1,0 prosent med virkning fra 1. august 1999
  • Avsetninger til lokale forhandlinger på 0,4 prosent med virkning fra 1. september 1999 · Øking av begynnerlønn på alle nivå med virkning fra 1. august 1999.
  • Verken hovedlønnstabellen, tilleggslønnstabellen eller særlige tillegg er blitt regulert ved dette oppgjøret. Etter- og videreutdanningsreformen (EVU) er basert på statsministerens brev av 10. april og meglingsresultatet i NHO-området og tilpasset forholdene i det statlige tariffområdet.
Lagt inn 3. mai 1999 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen