Historisk arkiv

IT-plan for en mer brukervennlig forvaltning

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Arbeids- og administrasjonsdepartementet

Pressemelding

Nr. 3/1999
Dato: 3. februar 1999

IT-plan for en mer brukervennlig forvaltning

Arbeids- og administrasjonsminister Eldbjørg Løwer vil bruke informasjonsteknologi for å få en mer effektiv og brukervennlig forvaltning. En handlingsplan for statlig IT-utvikling 1999-2001 som ble lagt fram onsdag, presenterer overordnede tiltak for statsforvaltningen som et hele.

- Med IT kan vi utføre oppgaver på nye og bedre måter, sier statsråd Løwer. Hun understreker at IT-utvikling primært skal skje innen den enkelte sektor. Fagdepartementene og etatene har et ansvar for å sikre at målene i forvaltningspolitikken og informasjonspolitikken ivaretas i IT-utviklingen. Tiltakene i handlingsplanen « Elektronisk forvaltning» skal supplere og understøtte IT-strategiene som utvikles innen hver sektor. Samtidig gjør den raske utviklingen på IT-området det helt nødvendig med overordnede samordningsgrep, sier Løwer. Hun påpeker behovet for helhetlige strategier og tiltak på tvers av sektorene.

Handlingsplanen viser at Arbeids- og administrasjonsdepartementet vil ta et sterkere grep om samordningen av IT-utviklingen i statsforvaltningen. Planen er delt inn i 8 innsatsområder hvor arbeidet med år 2000-problemet, infrastruktur, IT-sikkerhet og informasjonstjenester er prioritert i første del av planperioden. I andre del av perioden vil ulike anvendelsesområder som elektronisk saksbehandling, datautveksling og handel, komme sterkere i fokus.

- Handlingsplanen spenner over tre år som er en lang planleggingshorisont på IT-området. Derfor skal planen være rullerende, slik at kursen kan justeres etter behov, på bakgrunn av utviklingen på området. Slik søker planen å kombinere en langsiktighet i omfattende IT-satsinger, med en oppdatert forståelse av IT, sier Løwer.

Kontaktpersoner: Avdelingsdirektør Ottar Ostnes, tlf. 22 24 46 45
Seniorrådgiver Hans Chr. Holte tlf. 22 24 46 14

Handlingsplanen fås ved henvendelse til Statens trykksakekspedisjon, tlf. 22 24 98 60.

Den er også linkdoc002005-990168#doctilgjengelig på ODIN.

Lagt inn 4. februar 1999 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen