Historisk arkiv

Landets første virtuelle arbeidskontor åpnet i Øvre Årdal

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Arbeids- og administrasjonsdepartementet

Pressemelding

Nr: 46/99
Dato: 01.09.99

Landets første virtuelle arbeidskontor åpnet i Øvre Årdal

-- Etableringen av virtuelle arbeidskontorer er resultatet av et pionerarbeid i arbeidsmarkedsetaten og er enestående i internasjonal sammenheng. Dette vil øke tilgjengeligheten for arbeidsmarkedsetatens mest brukte tjenester, sa politisk rådgiver Marit Momrak Wright i Arbeids - og administrasjonsdepartementet da hun onsdag 1. september foretok den offisielle åpningen av landets første virtuelle arbeidskontor i Øvre Årdal i Sogn og Fjordane .

Med virtuelle arbeidskontor opprettholder arbeidsmarkedsetaten sine tjenester på steder der arbeidskontor eller avdelingskontor er bygd ned. Formålet er også å øke tilgjengeligheten av tjenestene der det er lang avstand til det lokale arbeidskontor.

Gjennom virtuelle arbeidskontor gis det informasjon om ledige stillinger, jobbsøking, yrker og utdanning samt arbeidsmarkedsetatens tilbud til arbeidssøkere og arbeidsgivere. Arbeidssøkerne kan registrere seg som arbeidssøker, søke om dagpenger og registrere seg i arbeidsmarkeds-etatens CV-bank. Arbeidsgiverne kan registrere ledige stillinger gjennom internett og få disse stillingene publisert i arbeidsmarkedsetatens ulike kanaler. Arbeidsgiverne kan også søke etter ledig arbeidskraft i CV-banken. Brukerne av virtuelle arbeidskontor kan kommunisere med og få veiledning av saksbehandlere på arbeidskontoret gjennom videokontakt.

- Ved denne tilgangen på informasjon og de muligheter som arbeidssøkere og arbeidsgivere har, er det ytterligere lagt til rette for god flyt på arbeidsmarkedet. Dette er en viktig forutsetning for et godt fungerende arbeidsmarked, understreket Marit Momrak Wright. Hun er spesielt glad for at det virtuelle arbeidskontoret i Øvre Årdal er plassert i tilknytning til kommunenes servicesenter:

- Både offentlige servicekontorer og virtuelle arbeidskontorer er en del av regjeringens satsing for et enklere Norge. Dette øker tilgjengeligheten og gjør det enklere for brukerne å benytte seg av offentlige tjenester. Etter planen skal det i løpet av høsten utplasseres i alt elleve virtuelle arbeidskontor på ulike steder. Dersom disse tjenestene blir godt mottatt i kommunene, vil det være aktuelt med en videre utbygging, sa Marit Momrak Wright.

Lagt inn 1. september 1999 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen