Historisk arkiv

Ny datamaskin til det virtuelle arbeidskontoret i Øvre Årdal

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Arbeids- og administrasjonsdepartementet

Pressemelding

Nr. 62/99
Dato: 15.12.1999

Ny datamaskin til det virtuelle arbeidskontoret i Øvre Årdal

-- Oppstartproblemene på det virtuelle arbeidskontoret i Øvre Årdal skal løses. I løpet av få dager skal datamaskinen byttes ut, sier politisk rådgiver Marit Momrak Wright i arbeids og administrasjonsdepartementet.

Øvre Årdal lanserte landets første virtuelle arbeidskontor 1.september i år. Siden fulgte Svelvik og senere er ytterligere 7 kontorer blitt åpnet. Mens disse kontorene har hatt få oppstartsproblemer har pioner-kommunene slitt:

-- Problemet har i hovedsak bestått av ustabil video-oppkobling mellom arbeidskontoret og den lokale PCen, men også tilgangen til internett og utfylling av søknadsskjemaer har vært ustabil i perioder. I Svelvik er problemene blitt løst ved å bytte ut deler av programvaren. I Øvre Årdal har dette ikke vært nok, og jeg er glad for at Arbeidsdirektoratet nå har besluttet å bytte hele maskinen, sier Marit Momrak Wright

Hun var selv til stede og foretok den offisielle åpningen av det virtuelle arbeidskontor i Øvre Årdal i september. Gjennom disse kontorene opprettholder arbeidsmarkedsetaten sine tjenester på steder der arbeidskontor eller avdelingskontor er bygd ned. Formålet er også å øke tilgjengeligheten av tjenestene der det er lang avstand til det lokale arbeidskontor. Her gis det informasjon om ledige stillinger, jobbsøking, yrker og utdanning samt arbeidsmarkedsetatens tilbud til arbeidssøkere og arbeidsgivere.

Virtuelle arbeidskontorer er en del av regjeringens satsing for et enklere Norge. Målet er økt tilgjengeligheten og at det blir enklere for brukerne å benytte seg av offentlige tjenester.


Kontaktperson:
Marit Momrak Wright

Lagt inn 15. desember 1999 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen