Historisk arkiv

Nytt Rikshospital ferdig 1. juni

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Arbeids- og administrasjonsdepartementet

Pressemelding

Nr: 19/99
Dato: 06.04.99

Nytt Rikshospital ferdig 1. juni

Det nye Rikshospitalet på Gaustad vil stå ferdig 1. juni i år. Dette opplyser arbeids- og administrasjonsminister Laila Dåvøy etter at konsekvensene av uhellet i fyrhuset 23. februar er blitt utredet av Statsbygg. Det ble tidligere meldt at det ville bli forsinkelser i prosjektet etter en ukontrollert utblåsing av vann- og gassdamp under uttesting av en elektrokjele. Gjennomgangen viser at sykehuset vil stå ferdig 1. juni, som er to måneder etter planen.

- Jeg har fått opplyst fra Statsbygg at det etter uhellet var nødvendig å gå grundig gjennom også andre installasjoner. Det gjaldt ikke minst dampsystemet, som blant annet brukes til sterilisering av utstyr. Å sikre kvaliteten i dette systemet er avgjørende for at sykehuset skal drives på en forsvarlig måte, sier Dåvøy. Statsbygg har opplyst at systemet var godkjent for drift, men at ulykken medførte et behov for en total gjennomgang av systemet. Etter gjennomgangen har Statsbygg besluttet å gjennomføre forbedringer som sammen med de direkte skadene innebærer at ferdigstillingen blir utsatt to måneder.

Etter 1. juni vil Rikshospitalet starte testing og prøvedrift av tekniske anlegg og av medisinsk utstyr. Rikshospitalets styre vil avgjøre tidspunktet for innflytting ut fra den nye datoen for ferdigstilling.

Arbeids- og administrasjonsdepartementet har i St.prp nr 37 (1998-99) varslet at departementet vil komme tilbake i forbindelse med revidert nasjonalbudsjett for 1999 med forslag om økte bevilgninger til prosjektet. Ekstrakostnader i forbindelse med utsettelsen vil bli tatt med i denne forbindelse. Stortinget har tidligere vedtatt utvidelser av prosjektet fire ganger. Statsbygg opplyser at de siste utvidelsene vil stå ferdig i år 2000, som planlagt.


Ytterligere informasjon kan fås fra
Statsbygg v/ utbyggingsdirektør Erik Sunde, tlf 2224 9821 / 9349 8106, eller
fung. informasjonsdirektør Stig P. Pettersen, tlf. 2224 2931 / 9154 4273.

Lagt inn 6. april 1999 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen