Historisk arkiv

Opplæringstiltak vil bli brukt i verftsindustrien

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Arbeids- og administrasjonsdepartementet

Pressemelding

Nr. 56/1999
Dato: 4. oktober 1999

Opplæringstiltak vil bli brukt i verftsindustrien

Det vil bli satt inn særlige arbeidsmarkedstiltak i verftsindustrien, bl.a. for å ivareta nøkkelkompetanse. Det er særlig opplæringstiltak som er aktuelt, sier arbeids- og administrasjonsminister Laila Dåvøy. Hun legger til at innsatsen vil skje i samarbeid med bransjen, berørte parter i arbeidslivet og kommuner.

Store deler av den oljerelaterte verftsindustrien sliter med å få oppdrag. Som følge av dette vil det finne sted en nedtrapping innen denne industrien.

For å bidra til nødvendig omstilling i verftsindustrien, vil arbeidsmarkedsetaten tilby opplæringstiltak for permitterte, blant annet for å ivareta nøkkelkompetanse. Det vil særlig være aktuelt å bruke arbeidsmarkedsopplæring. Bedriftsintern opplæring kan også brukes som ledd i denne omstillingen.

- Den praktiske planleggingen og gjennomføringen av opplæringen vil skje i regi av arbeidsmarkedsetaten og i samarbeid med bransjen og de berørte partene i arbeidslivet, sier statsråd Dåvøy. - Opplæringsprogrammet vil også være åpent for medvirkning og bidrag fra bedriftene og kommunene. Regjeringen inviterer til felles innsats. Det vil raskt bli tatt initiativ til å opprette en kontaktgruppe mellom de forskjellige partene som kan bidra på dette området, sier Dåvøy.

Dåvøy understreker at det fortsatt er et stramt arbeidsmarked med knapphet på ulike typer av arbeidskraft. Det er flere yrkesgrupper som vil bli ledige som følge av nedtrappingen i den oljerelaterte verftsindustrien. Mange av disse vil kunne formidles direkte til nytt arbeid uten spesielle tiltak fra arbeidsmarkedsetatens side. For andre vil bruk av korte yrkesrettede kurs lette overgangen til nye jobber.


Kontaktperson: Eksp.sjef Morten Reymert, Arbeidsavd., tlf 2224 4700

Lagt inn 4. oktober 1999 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen