Historisk arkiv

Slottsforvaltningen sluttfører arbeidet med kongeleiligheten

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik I

Utgiver: Arbeids- og administrasjonsdepartementet

Pressemelding

Nr. 36/1999
Dato: 28. juni 1999

Slottsforvaltningen sluttfører arbeidet med kongeleiligheten

Arbeids og administrasjonsminister Laila Dåvøy har besluttet at Slottsforvaltningen skal ha ansvaret for å sluttføre kongeleiligheten på Slottet.

- I forståelse med Slottet og Statsbygg har vi funnet fram til en hensiktsmessig styringsstruktur for å gjennomføre det resterende arbeidet med kongeleiligheten, sier Dåvøy.

Regjeringen stanset arbeidet med kongeleiligheten i forbindelse med fjorårets nasjonalbudsjett for en full gjennomgang av prosjektet. I revidert nasjonalbudsjett ble det bevilget 45 millioner kroner til blant annet videreføring av arbeidet med kongeleiligheten. Det ble samtidig varslet at Regjeringen ønsket å komme tilbake med en revidert plan for det videre arbeidet og i den forbindelse har Arbeids- og administrasjonsdepartementet nå besluttet å legge til grunn en ny styringsstruktur for prosjektet:

- Statsbygg har nå sluttført arbeidet med de tyngre bygningsmessige oppgavene, tekniske installasjoner samt representasjonsrom. De gjenværende oppgaver i kongeleiligheten er i hovedsak innredningsarbeider. Det er derfor naturlig at Slottsforvaltningen står ansvarlig for å sluttføre dette prosjektet, sier Laila Dåvøy.

Statsbygg vil få ansvaret for å sluttføre regnskapet for prosjektet fram til overføring av byggherreansvaret. Slottsforvaltningen får ansvar for å utarbeide en revidert prosjektplan og kostnadsramme. Slottsforvaltningen vil samtidig få knyttet til seg den nødvendige prosjektfaglige kompetanse for å sikre en god fullføring av prosjektet. I likhet med Statsbygg er Slottsforvaltningen en av Arbeids- og administrasjonsdepartementets etater. Slottsforvaltningen ivaretar i dag forvaltning, drift, vedlikehold og ettersyn av Slottet, Bygdø Kongsgård og Oscarshall slott, og har blant annet ansvar for byggene, interiør, inventar og utstyr.

I fjor høst oppnevnte regjeringen et eget Slottsutvalg som skal gi råd om det langsiktige arbeidet med å forvalte eiendommene ut fra et helhetlig perspektiv.

Som varslet i revidert nasjonalbudsjett vil regjeringen komme tilbake til det videre arbeidet i forbindelse med framlegging av det ordinære statsbudsjett for år 2000.

Lagt inn 28. juni 1999 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen